زوجین هنگامی که با یکدیگر به اختلاف برمی خورند و دعوای زناشویی می کنند نباید به پدر و مادر همسرشان توهین کنند یا از آن ها انتقاد کنند زیرا این رفتار نامناسب باعث شادی و از بین رفتن مشکلات آن ها نمی شود. این امر در مورد شوهران نیز بر قرار است، زمانی که آن ها با همسر شان اختلاف دارند نباید به پدر و مادر همسرشان توهین کنند.
اگر زوجین این امر را رعایت نکنند به مرور حرمت ها شکسته می شود و دیگر نمی توانند رابطه درستی با یکدیگر برقرار کنند.
فایل صوتی این مطلب برای شما تهیه شده است لطفا اشتراک گذاری فراموش نشود.
جلوگیری از دعوای زناشویی زن و مرد
برای جلوگیری از دعوا زناشویی زن و مرد چند راه وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:
1.در حضور دیگران دعوا نکنید
هنگامی که با یکدیگر به اختلاف بر خوردید و تمام وجود شما را خشم فرا گرفت، باید در خلوت تان و تنهایی به طور جدی صحبت کنید و دعوای تان را در میان جمع و خانواده ها علنی نکنید.
زیرا بزرگ تر ها هیچ وقت دعوا و مشاجره شما را فراموش نمی کنند و اگر خوشبخت ترین زندگی هم داشته باشید با توجه به تصوری که در ذهن آن ها وجود دارد به زندگی تان نظاره می کنند و هیچوقت آن تصور از ذهن شان محو نمی شود پس در مقابل دیگران در مورد زندگی مشترک و همسرتان گله و شکایت نکنید.
به یاد داشته باشید که با وارد کردن دیگران به حریم شخصی خود به آن ها اجازه می دهید تا در زندگی شما دخالت کنند.
2.مادر شوهر هم زمانی عروس بوده است
چه خوب می شود که مادر عروس و مادر داماد رنجش و ناراحتی نسبت به دور شدن فرزندشان به دلشان راه نمی دانند، آن ها باید بدانند که هیچ کس نمی تواند فرزند شان را از آن ها بگیرد.
آن ها باید به یاد زمان گذشته بیفتند که از پدر و مادر شان جدا شدند و زندگی مشترک را در کنار همسرشان آغاز کردند، حتما آن ها نیز اشتباهاتی در زندگی داشته اند، به همین دلیل نباید به عروس شان زیاد سخت بگیرند و نسبت به رفتار اشتباه عروس واکنش نشان دهند، آن ها باید به عروس شان فرصت بدهند و مطمئن باشند که اشتباهاتش را به خوبی بر طرف می کند.
3.داماد بی خرد نباشید
برخی از داماد ها از فرزندان شان برای بر خورد با خانواده زن شان استفاده می کنند، این رفتار اصلا برای بچه ها مناسب نیست، بسیار احمقانه به نظر می رسد و هرگز نباید این کار را انجام دهید.
فرزندان را تشویق کنید که در کنار پدر بزرگ و مادر بزرگ شان باشند زیرا مطالب بسیاری از آن ها یاد می گیرند و ارزش هایی مانند توجه کردن، محبت کردن و بخشیده شدن را فرا می گیرند.
کودکان معمولا مطالبی که از طریق مدرسه و درس به آن ها آموزش داده نمی شود از رفتار بزرگ ترها یاد می گیرند.
پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها تجربه های بیشتری دارند و به همین دلیل نسبت به پدر و مادر آموزگار های بهتری هستند و نکات بهتری را می توانند به فرزندان یاد بدهند.
پدربزرگ و مادر بزرگ در کهنسالی فرصت های بسیاری دارند و به همین دلیل دوست دارند آن را صرف نوه هایشان کنند و از نوه هایشان بیش تر از فرزندانشان مراقبت می کنند.
4.نقش فرزندان در دعوای زناشویی
فرزندان پل ارتباطی میان شما و خانواده همسرتان می باشند، زیرا هم شما فرزند تان را دوست دارید و هم بستگان به فرزندتان علاقه مند هستند. در صورتی که جنگ سردی بین شما به وجود می آید بچه ها می توانند کانال ارتباطی میان شما و خانواده همسرتان باشند.
بنابراین هیچ گاه ارتباط فرزندان را با خانواده همسرتان خراب نکنید و اجازه دهید که رابطه بین آن ها سالم باقی بماند. به هیچ عنوان از کودکان به عنوان جاسوس استفاده نکنید، زیرا این کار باعث آسیب به روحیات کودک می شود.
5.به موارد کوچک اهمیت بدهید
درست کردن یک فنجان چای برای پدر زن و پدر شوهرتان در اول صبح کار سختی نمی باشد، بنابراین اگر همین کار را با تبسم و لبخند انجام دهید کار بسیار مهم و با ارزشی را انجام داده اید و این موضوع بسیار مهمی می باشد.
بر اساس گفته لوترکینگ :
همه انسان ها می توانند بزرگ و کبیر باشند، زیرا همه توان خدمت به دیگران را دارند، برای خدمت به دیگران نیازی به مدرک دانشگاهی و به آشنایی با نظرات افلاطون و ارسطو نمی باشد همچنین مجبور نیستید نظریه نسبیت انیشتن را بدانید تا به دیگران خدمت کنید، برای خدمت شما فقط به دلی مهربان و روحی سرشار از عشق نیاز دارید.
همیشه به همسر خود با دید محبت و عشق نگاه کنید و سعی کنید فضای خانه را برای او راحت و مناسب سازید.
6.درباره خانواده همسرتان شایعه سازی نکنید
هنگامی که جلسه مهمانی برگزار می کنید آن را تبدیل به غیبت در مورد مادر شوهر و مادر زن نکنید و این نکته را در نظر بگیرید که هر خانواده مشکلات خودشان را دارند، بحث مسائل خانوادگی با دیگران به صلاح شما نبوده و مانند شستن لباس های کثیف در حضور دیگران می باشد.
سعی کنید مشکلات و مسائلی که در میان شما به وجود می آید را در چاردیواری زندگی تان حفظ کنید، روی مشکلات تان کار کنید، صبور و شکیبا باشید در این صورت خواهید توانست موانع زندگی تان را از بین ببرید.
7.تلفن در دعوای زناشویی
تلفن گاهی اوقات مشکلات بسیاری در زندگی زناشویی شما به وجود می آورد، ممکن است در اوقات بیکاری همسرتان گوشی را بردارد و در مورد همه مسائلی که در روز برای او اتفاق افتاده است با مادرش حرف بزند.
مثلا برای شام چه غذایی تهیه کرده اید، رئیس تان به شما چه چیزی گفته است، دوست مشترک تان چه گفته است و هر مطلب دیگر به صورت جزیی و کلی در اختیار مادر زن قرار می گیرد.
این یک اشتباه بزرگی است که هرکسی می تواند انجام دهد، هنگامی که با شخصی ازدواج می کنید به خانواده او ملحق می شوید در این صورت اسرار آن ها، اسرار شما می باشد به همین دلیل باید به خلوت یکدیگر احترام بگذارید و مسائل زندگی تان را بیان نکنید.
8.در گفتن مطالب احتیاط کنید
ممکن است از پدر زنتان خوشتان نیاید و او را دوست نداشته باشید، اما به خاطر همسر و فرزندتان نباید این مسئله را عنوان کنید و باید آن را به صورت یک راز باید پیش خود نگه دارید.
توجه داشته باشید که برای حفظ آرامش زندگی تان در حضور بچه ها حرف های نامربوط نزنید و دقت کنید که در حضور بچه ها چه مطالبی را به زبان می آورید زیرا بچه های گوش های تیزی دارند و حرف هایی که می شوند را تکرار می کنند.
به این مسئله می توانید از جنبه های دیگر نیز نگاه کنید. آیا تمایل دارید زمانی که پا به سن گذاشتید دخترتان ازدواج کند شوهرش پشت سرتان حرف بزند؟
9. به غار تنهایی خود بروید
هنگامی که جرو بحثی بین زوجین به وجود می آید بهتر است یکدیگر را تنها بگذارند ( به اصطلاح روانشناسان به غار تنهایی اش فرو برود) این کار برای آرام سازی محیط مناسب است.
در بعضی از مشاوره ها زن و مرد نیاز به زمان دارند، در این صورت بهتر است تنها باشند، تنهایی به معنی قهر کردن و رفتن به خانه والدین نمی باشد بلکه می تواند به بهانه خرید یا پیاده روی محل را ترک کند.
این پیشنهاد در مورد همه افراد به درستی جواب نمی دهد زیرا ممکن است بعضی از همسران دوست نداشته باشند بعد از دعوا تنها باشند و آن را دلیل بر بی توجهی می دانند در این صورت می توانید با لحن آرام و به دور از تنش و دعوا با همسرتان حرف بزنید.
10.بهترین زمان برای آشتی را بدانید
آن چه زوجین بعد از مشاجره باید به آن توجه کنند زمان مناسب برای آشتی کردن می باشد، زن و شوهر ابتدا باید به خودشان اجازه دهند تا هیجاناتشان فروکش کند.
زیرا اگر در اوج هیجان باشند رابطه بین قشر عالی مغز ( کورتکس) با قسمت میانی مغز ( مغز اولیه ) قطع می شود و در این زمان زوجین رفتارهای بدون فکری از خودشان بروز می دهند.
در این هنگام هیچ کدام از زوجین نباید برای آشتی کردن تلاش کنند بلکه باید به خود و همسرشان زمان کافی بدهند تا آرام شوند و بعد از این که احساسات آن ها کاهش یافت با توجه به مصالحه و مواضع طرف مقابل به وسیله مذاکره صحیح با یکدیگر آشتی کنند.
آن چه باید خانواده همسر بداند
شما از همان ابتدای زندگی به فرزندتان استقلال را مانند آشپزی کردن، شستن ظرف ها، مرتب کردن تخت خواب و گرفتن تصمیم های مسئولانه و مهم را به او آموزش می دهید.
پذیرش استقلال در زندگی فرزندشان
هنگامی که فرزندتان ازدواج کرد به معنی آن نمی باشد که دیگر نمی توانید به او کمک کنید اما قبل از کمک باید از او بپرسید که آیا نیاز به کمک دارد یا خیر.
اگر والدین به فرزندشان هدیه و لطف ناخواسته بدهند نه تنها هدیه نیست بلکه یک بار اضافی به او داده اند به همین دلیل نباید برای تحت تاثیر قرار دادن فرزندتان لطف و محبت بسیاری را انجام دهید مثلا " برات ماشین می خرم اگر ..". این یک هدیه نیست بلکه تلاشی برای بازیچه قرار دادن فرزندتان می باشد.
یکی از توصیه هایی که ما به والدین می کنیم این است که برای ارتباط برقرار کردن با فرزند متاهلشان روش مناسبی را انتخاب کنند و در صورتی فرزند تان را نصیحت کنند که نیاز به راهنمایی و نصیحت کردن داشته باشد و خودش تقاضای کمک کند.
در صورتی که فرزندتان از شما درخواستی برای کمک نداشت، اما شما می خواستید به او کمک کنید، ابتدا باید از او اجازه بگیرید و بعد او را راهنمایی کنید.
مثلا می توانید از او بپرسید که آیا دوست دارد نظر شما را در این باره بداند؟ اگر با نصایح ناخواسته فرزندتان که متاهل است را راهنمایی کنید ممکن است باعث تیره و تار شدن رابطه اش با خانواده جدید بشوید.
صمیمیت عاطفی در رابطه با عروس و داماد
افراد متاهل به صمیمیت و محبت عاطفی والدین نیاز دارند تا یک رابطه مثبت و حمایت کننده از طرف والدین دریافت کنند، همچنین والدین نیز نیاز دارند تا با فرزندان متاهل شان یک رابطه گرم و صمیمی برقرار کنند.
زندگی عمر کوتاهی دارد و نباید شیرینی روابط خانوادگی را تلخ کنیم، مسلما نظرات والدین با فرزندان متاهل یکی نمی باشد اما می توانید به آن ها احترام بگذارید و به آن ها اجازه بدهید آزادانه در مورد زندگی شان تصمیم بگیرند.
اختلاف با خانواده همسر امری اجتناب ناپذیر می باشد
در بسیاری از خانواده ها به وجود می آید اما شما با در نظر گرفتن نکاتی می توانید این اختلاف ها را کاهش دهید و آن ها را به درستی حل و فصل کنید، آن چه در زندگی مشترک اهمیت دارد ارتباط شما با همسرتان می باشد.
هنگامی بین شما و خانواده همسرتان اختلاف به وجود می آید سعی کنید به خاطر این جر و بحث ها با همسرتان به اختلاف برنخورید و با او بد رفتاری و بد اخلاقی نکنید، در عوض باید با او محترمانه و با محبت رفتار کنید و او را ترغیب کنید تا مرزهایی برای حریم خصوصی شما در نظر بگیرد.
هنگامی که جر و بحثی به وجود می آید طرف همسرتان باشید و سعی نکنید طرف خانواده را بگیرید زیرا هدف شما از حل اختلاف این است که عشق و علاقه به همسر و فرزندانتان را برای خود حفظ کنید و زندگی با آرامشی داشته باشید.
بیش از حد با خانواده همسرتان صمیمی نشوید
هیچ وقت بیش از حد با خانواده همسرتان صمیمی نشوید و سعی کنید ارتباطی محترمانه و گرم با آن ها داشته باشید و مرز های زندگی یکدیگر را در نظر بگیرید.
نسل شما با خانواده ها بسیار متفاوت است و دیدگاه و باور آن ها در مورد مسائل با باورهای شما متفاوت می باشد و به همین دلیل سعی بر تغییر این باور ها نداشته باشید، نظرات آن ها را بشنوید و در غیاب آن ها کاری که فکر می کنید بهتر و مناسب تر است را در نظر بگیرید و آن را انجام دهید.
در حضور خانواده همسرتان قدرت نمایی نکنید و به همسرتان امر و نهی نکنید زیرا در این صورت زندگی شما با مشکلاتی رو به رو خواهد شد.
در صورتی که اختلاف ها و دخالت های خانواده همسر زیاد می باشد سعی کنید در یک ساختمان با یکدیگر زندگی نکنید و محل زندگی خود را تغییر دهید همچنین می توانید برای رفع اختلاف های خود از زوج درمانگر مرکز مشاره ستاره کمک بگیرید.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره خانواده " مرکز مشاوره خانواده ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق 02122354282و 02122247100و 09035673050و 09108347597امکان پذیر است.
برچسب ها: اختلاف زن و شوهر بر سر خانواده ، متن دعوای زن و شوهر ، علت دعواهای اول زندگی ، دعوای زن و مرد ، روانشناسی دعوای زناشویی ، روانشناسی دعوای زن و شوهر ، دعواي شديد زن و شوهر
دیدگاه خود را بنویسید