رابطه زناشویی رابطه ای طولانی مدت بین زن و شوهر است که بعد از ازدواج شکل می گیرد و شامل تعاملات عاطفی و جنسی می شود. مراقبت از رابطه زناشویی برای برخی از زوج ها امری سخت و دشوار می باشد، در این مقاله هر چیزی که نیاز است در مورد مراقبت از رابطه زناشویی خود بدانید ذکر شده است.
قرار گرفتن در معرض فشار، استرس و تنش در رابطه زناشویی امری انکار ناپذیر است و نمی توان از آن اجتناب کرد، گاهی نیز مسائلی پیش می آید که این فشارها و تنش ها را بیشتر می کند و اگر زن و شوهر مراقب نباشند و آگاهانه رفتار نکنند می توانند رابطه شان را در معرض خطر فروپاشی قرار دهند.
رابطه زناشویی مناسب
از طرفی مراقبت از رابطه زناشویی و برقراری رابطه عاشقانه با همسر و شریک عاطفی خود با سلامت جسمانی فرد رابطه نزدیکی دارد، به این دلیل که رابطه محبت آمیز و صمیمیت زناشویی سبب افزایش هورمون اکسی توسین که به هورمون عشق معروف است می شود و افزایش هورمون اکسی توسین با افزایش آرامش و تقویت سیستم ایمنی بدن رابطه دارد و به اینصورت می توانیم بگوییم که هرچقدر که ما در روابط زناشویی خود موفق تر باشیم و هرچقدر که عشق و محبت بیشتری از همسرمان دریافت کنیم، احتمال اینکه بدن سالم تری داشته باشیم بیشتر است.
پیشنهاد مشاور:آیا با تلاش می توان ازدواج موفقی داشت؟
به همین دلیل سعی کردیم در این مقاله با عنوان «چگونه از رابطه زناشویی خود مراقبت کنیم»، به راه های افزایش صمیمیت و پایداری رابطه زناشویی بپردازیم و این موارد را برای شما عزیزان توضیح دهیم.
فایل صوتی و پادکست صوتی این مطلب
چگونه یک رابطه را مدیریت کنیم | راه های مراقبت از رابطه زناشویی
برای مراقبت از رابطه زناشویی نیاز است به این مسئله توجه داشته باشید که شما باید به تمام ابعاد یک رابطه و عشق تمام عیار توجه کنید.
یک رابطه زناشویی کامل و عشق تمام عیار رابطه ای است که
- صمیمیت روانشناختی و عاطفی زن و مرد در آن زیاد باشد،
- رابطه جنسی مطلوبی با یکدیگر داشته باشند و برای برقراری رابطه جنسی با یکدیگر مشتاق باشند و از بودن با یکدیگر لذت ببرند،
- به یکدیگر متعهد باشند، که برای اینکه بتوانید هر سه معیار اشاره شده را تامین کنید نیازمند انجام کارهای مختلفی هستید.
چگونه در رابطه عاشقانه موفق باشیم
سعی کنید خودتان باشید و با برنامه ریزی و نقشه از قبل تعیین شده با همسرتان رفتار نکنید
برخی از افراد چنین تصور می کنند که برای هر چیزی باید با برنامه رفتار کنند، اینگونه افراد محبت کردنشان و حتی عصبانی شدنشان با برنامه ریزی است و به طور کلی هر رفتاری که می خواهند با همسر خود داشته باشند حساب کتاب و به قول معروف دو دو تا چهار تا می کنند.
هر چند که آگاهانه رفتار کردن در بسیاری از موارد خیلی خوب است اما باید دقت کنید که در هر کاری تعادل را رعایت کنید و این نکته را در نظر بگیرید که برنامه ریزی داشتن حتی برای چگونه محبت کردن و توجه کردن به همسر، باعث می شود که شما نتوانید در ارتباط با همسرتان خودتان باشید و مجبور باشید همیشه نقابی بر چهره داشته باشید و همین مسئله، مانع از صمیمیت بین شما و همسرتان خواهد شد.
پیشنهاد مشاور: آیا با همسرمان دوست باشیم؟ چگونه همسر خوبی باشیم؟
همسو با همسرتان پیش بروید و خودتان را فردی جدا از همسرتان ندانید
یادتان باشد که شما و همسرتان یک زندگی مشترک را شروع کرده اید و موفقیت همسرتان، موفقیت و آرامش شما را نیز تضمین می کند، بنابراین سعی کنید به جای تاکید بر «منیّت» بر «ما» تمرکز کنید و سعی کنید به خود و همسرتان به عنوان تیمی نگاه کنید که هدف و مسیر مشترک دارید.
برای هم وقت بگذارید
حتما ساعتی از روز را برای همدیگر اختصاص دهید و سعی کنید کارهایی را انجام دهید که مورد علاقه همسرتان است. تفریحات مشترک، فیلم دیدن و حتی بازی ها و شیطنت هایی که می تواند حال هر دوی شما را خوب کند را فراموش نکنید. گفت و گو در مورد اتفاقات روزمره که در خارج از منزل برای شما اتفاق می افتد می تواند در افزایش صمیمت زناشویی تان بسیار موثر باشد.
عشق ورزیدن به یکدیگر از راه های مراقبت از رابطه زناشویی
یادتان باشد که علاوه بر کارهایی که برای هم انجام می دهید به زبان آوردن احساسات تان در مورد هم نیز بسیار اهمیت دارد. اگر به همسرتان علاقه دارید به او بگویید که چقدر دوستش دارید و از به زبان آوردن این کلمه خجالت نکشید، گاهی به خاطر توجه و مهربانی او و همینطور حضورش در زندگی تان تشکر کنید و از این طریق مهر و محبت و صمیمیت بینتان را افزایش دهید.
به نظرات و سلایق همسرتان احترام بگذارید
یادتان باشد که هر دوی شما انسان های مستقلی بوده اید که با شرایط محیطی متفاوت و در خانواده هایی جدا از هم بزرگ شده اید، بنابراین کاملا طبیعی است که هر کدام از شما در برخی از زمینه ها سلایق و علایق متفاوتی داشته باشید، بنابراین سعی کنید به نظرات و حیطه های علاقمندی همسرتان احترام بگذارید و اینگونه تصور نکنید که حتما همسر شما باید مانند شما فکر کند و هر آنچه که شما می گویید را باید دوست داشته باشد، زندگی با همین تفاوت ها قشنگ می شود و از حالت یکنواختی بیرون می آید به شرط اینکه بتوانید در رابطه تان در مورد نظراتتان آزادانه با یکدیگر صحبت کنید و ترس از قضاوت شدن، طرد شدن و مورد سرزنش قرار گرفتن نداشته باشید.
پیشنهاد مشاور: بایدها و نبایدهای دوران عقد که کسی به شما نمی گوید
در هنگام صحبت کردن با یکدیگر در مورد اختلافات بین فردی تان مراقب باشید
همانطور که گفتیم وجود اختلاف نظر و سلیقه و همینطور وجود تنش و ناراحتی در یک رابطه زناشویی امری طبیعی است و بسیار مهم است که در این شرایط زن و شوهر بتوانند در مورد مشکل پیش آمده و احساساتشان صحبت کنند و اختلافات بین فردی شان را حل کنند و شرایط را کنترل کنند. اما صحبت کردن در چنین شرایطی اصولی دارد که نباید از آن غافل شوید چرا که بسیار می بینیم که افراد می گویند که هر چقدر با همسرمان صحبت می کنیم فایده ای ندارد و حتی صحبت کردن باعث می شود که تنش و اختلاف بالا بگیرد که علت چنین چیزی می تواند ابراز احساسات و گفت و گو به روش نادرست باشد.
برخی از الگوهای رفتاری که سبب تخریب ارتباط زناشویی می شود شامل موارد زیر می شوند:
- عیب جویی
- تحقیر
- رفتار تدافعی
- دیوار سنگی
برخی افراد در هنگام صحبت کردن با همسر خود فقط عیب جویی می کنند. عیب جویی به منزله هجوم به شخصیت همسر بوده و با انتقاد کردن متفاوت است. عیب جویی معمولا شامل جمله های انعطاف ناپذیری است که با واژه هایی مثل «همیشه»، «هیچوقت»، همراه است. (تو هیچوقت به من اهمیت نمی دهی، تو همیشه آدم خودخواهی هستی).
تحقیر نیز رفتاری است که فرد به صورت کلامی یا غیر کلامی شروع به توهین به همسر خود می کند که چنین کاری قطعا می تواند اثر بسیار نامطلوبی روی رابطه شما بگذارد.
پیشنهاد مشاور: 8 نکته مهم برای ارتباط موثر با همسر
رفتار تدافعی نیز نوعی مقابله جویی است و اغلب در پاسخ به عیب جویی بروز پیدا می کند. افرادی که حالت تدافعی دارند معمولا احساس می کنند که در حال قربانی شدن هستند. مثلا اگر مدام احساس می کنید که از سوی همسرتان فهمیده نمی شوید و مدام مورد سرزنش قرار می گیرید باید بدانید که احتمالا رفتاری تدافعی دارید.
دیوار سنگی نیز نشان دهنده قطع ارتباط با همسر و اجتناب از صحبت کرن با او است. افرادی که الگوی دیوار سنگی دارند به جای بیان احساسات به صورت درست، فقط حرکات منفی غیر کلامی از خود نشان می دهند.
اما باید سعی کنید خواسته ها، نگرانی ها و احساسات خود را با ملایمت و به صورت واضح و روشن بیان کنید و به دنبال سرزنش کردن و مقصر جلوه دادن همدیگر نباشید. سعی کنید به صحبت های همسرتان هم گوش دهید و فقط گوینده صرف نباشید و این کار را با تماس چشمی مناسب و تکان دادن سر و نشان دادن بازخورد به همسرتان انجام دهید و به او بفهمانید که به حرف هایش گوش می کنید. در زمان مناسبی که هر دوی شما آمادگی صحبت کردن دارید به حل مشکلات و گفت و گو در مورد آن ها بپردازید.
گذشت داشته باشید
چنین تصور نکنید که همه چیز در همه شرایط باید خوب و عالی باشد. همسر شما به عنوان یک انسان ممکن است گاهی رفتاری بکند که به مزاج شما خوش نیاید و برایتان ناراحت کننده باشد. در چنین شرایطی تصور نکنید که دنیا به آخر رسیده است و همسر شما بد مطلق و سیاه است. هر انسانی خصوصیات مثبت و منفی زیادی در کنار هم دارد، مهم این است که شما بتوانید در کنار توجه به خصوصیات منفی، خصوصیات مثبت همسرتان را نیز در نظر بگیرید. بنابراین گاهی نیاز است که در زندگی مشترکتان گذشت داشته باشید و در بخشش همسرتان انعطاف ناپذیر نباشید.
- رابطه جنسی مطلوب
- در مورد خواسته های جنسی تان با یکدیگر صحبت کنید
متاسفانه برخی از افراد از بیان نیازها و خواسته های جنسی خود خجالت می کشند که این امر در خانم ها بیشتر اتفاق می افتد، در صورتی که چنین چیزی کاملا اشتباه است، خجالت کشیدن در مقابل همسر معنایی ندارد. شما باید بتوانید خواسته های جنسی و انتظارات خودتان را به صورت واضح بیان کنید و همچنین زمانی که رابطه رضایت بخشی دارید از یکدیگر تشکر کنید.
به درمان مشکلات جنسی تان اهمیت بدهید
زودانزالی و دیرانزالی در مردان، مشکل در به ارگاسم رسیدن در خانم ها، فانتزی های جنسی غیر متعارف و غیره از جمله مشکلاتی است که ممکن است برای هر زن و مردی و در هر رابطه زناشویی اتفاق بیفتد که اگر این موارد درمان نشوند می توانند تاثیر نامطلوبی بر رابطه زناشویی افراد بگذارند.
سعی کنید نسبت به مشکلات بوجود آمده حساس باشید و حتما و در اولین فرصت برای درمان آن ها اقدام کنید. از آن جا که بسیاری از مشکلات جنسی علت روانشناختی دارند و یا ناشی از عدم مهارت در برقراری درست رابطه جنسی هستند، اکثر آن ها با مراجعه به سکس تراپیست حل خواهند شد.
پیشنهاد مشاور: مشکلات شایع جنسی در مردان و زنان چیست؟
از تماشای فیلم های نامناسب در حین رابطه جنسی یا قبل و بعد از آن خودداری کنید
شما به عنوان یک زوج باید یاد بگیرید که خواسته ها و نیازهایتان را بیان کنید و سعی کنید با بیان این خواسته ها و نیازها از رابطه جنسی با یکدیگر بیشترین لذت را ببرید، شما باید با توجه به سبک شخصیتی و علایق خودتان رابطه جنسی تان را پیش ببرید و بدن همدیگر و سبک رابطه خود را دوست داشته باشید، تماشای فیلم های نامناسب و لذت بردن از آن ها و الگو برداری از آن ها و مقایسه رابطه جنسی خود با آن ها می تواند آثار به شدت نامطلوبی روی رابطه زناشویی شما بگذارد.
بنابراین سعی کنید با توجه به این موارد کیفیت رابطه جنسی و در نتیجه رابطه زناشویی خود را بالا ببرید.
متعهد بودن به یکدیگر از راه های مراقبت از رابطه زناشویی
متعهد بودن به یکدیگر به معنی برنامه ریزی برای داشتن رابطه طولانی مدت با یکدیگر و اجتناب از هر گونه رابطه فرازناشویی است. برخی از افراد در صورت بروز اختلاف با همسر خود خیلی سریع ناامید می شوند و احساس می کنند که از جانب همسرشان درک نمی شوند.
اینگونه افراد به محض بروز مشکلی با همسر خود، به راحتی با فردی دیگر خارج از چارچوب رابطه زناشویی خود وارد رابطه عاطفی می شوند و سعی می کنند مهر و محبت را در بیرون از خانه جستجو کنند، در صورتی که چنین کاری نه تنها باعث آسیب رساندن به رابطه زناشویی شما می شود بلکه در بلند مدت اثرات نامطلوب روانی بر روی فرد می گذارد و باعث می شود که فرد به سبب اضطرابی که در حین برقراری رابطه پنهانی تجربه می کند هیچگاه آرامش نداشته باشد و حتی دچار سردرگمی هویت شود.
بنابراین اگر مشکلی با همسر خود دارید سعی کنید در جهت حل آن مشکل اقدام کنید و تمام تلاشتان را برای بهبود شرایط به کار بگیرید. مسلما حل مشکلات زناشویی و بهبود رابطه و متعهد بودن به همسرتان لذت بیشتری از برقراری رابطه فرازناشویی دارد.
مراجعه به مشاور
مواردی که بیان شد از جمله راه های افزایش صمیمت زناشویی بود، اما گاهی پیش می آید که افراد برای حل مشکلات و افزایش صمیمیت خود به راهنمایی های تخصصی بیشتری نیاز دارند که در اینصورت مراجعه به مشاور اهمیت زیادی پیدا می کند. بنابراین اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که فکر می کنید نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی دارید این فرصت را از خودتان دریغ نکنید و در اولین فرصت برای مراجعه به مشاور اقدام کنید.
شما می توانید برای راهنمایی تخصصی با مراکز برتر مشاوره خانواده "مرکز مشاوره ستاره زندگی" تماس حاصل کنید، رزرو وقت: 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597
دیدگاه خود را بنویسید