نقاط قوت و معایب رفتاری برون گرایی شامل اجتماعی بودن، پرحرفی، اعتماد به نفس و تحریک پذیری شناخته می شوند. در مدل پنج عاملی شخصیتی که یک آزمون تجربی برای اندازهگیری ابعاد و صفات شخصیتی است، برونگرایی یکی از پنج ویژگی اصلی شخصیت انسان را تشکیل می دهد.
فایل صوتی معایب و مزایای برونگرایی
رفتار برونگراها
افراد برونگرا، معمولا به دنبال فرصت هایی برای ایجاد ارتباط با دیگران هستند. این افراد اغلب پر انرژی، مثبت اندیش و شاد هستند. آن ها در فعالیت های گروهی و سخنرانی ها، به احتمال زیاد صحبت می کنند و نظرات خود را مطرح می کنند.
از طرف دیگر افراد درونگرا معمولاً ساکت، محتاط و غیر معاشرتی هستند. توجه به این نکته مهم است که درونگرایی و کمرویی یک چیز نیستند.
افراد برون گرا از حضور در موقعیت های اجتماعی نمی ترسند، آن ها تنها ترجیح می دهند زمان بیشتری را در تنهایی بگذرانند و یا با کسانی که می شناسند حرف بزنند.
برون گراها غالباً به اشتباه پر حرف و دنبال توجه خوانده می شوند. در واقع، آن ها به راحتی از طریق تعاملات اجتماعی انرژی کسب می کنند.آن ها همچنین از گفتگو و بحث در مورد ایده های خود با افراد دیگر الهام و انگیزه می گیرند.
البته گاهی پر حرفی می تواند معایب رفتاری برون گرایی به حساب آید.
صفات رایج برون گرایی
برون گرایی غالباً با صفات مختلفی شناسایی می شود که بارزترین آن ها عبارت اند از:
- خونگرمی
- هیجان طلبی
- اجتماعی بودن
- جسارت
- خوشرویی
- پرحرفی
- لذت بردن از اینکه در مرکز توجه باشید
- عمل گرا
- دوستانه
- گیرا
دلایل برون گرایی
دلیل دقیق اینکه افراد گرایش به سمت برونگرایی یا درون گرایی دارند موضوع بحث ها و تحقیقات زیادی در روانشناسی بوده است. همانند بسیاری از این بحث ها، این موضوع هم به دو عامل اصلی بستگی دارد:
- ژنتیک :برون گرایی و درونگرایی به وضوح یک مولفه ژنتیکی قوی دارند. مطالعات بر روی افراد دوقلو نشان می دهد که ژنتیک در حدود 40 تا 60 درصد در برون گرایی و درون گرایی نقش دارد.
- محیط زیست: مطالعات خواهران و برادران در سال 2011 نشان داد که تجارب فردی نقش بیشتری در شخصیت افراد نسبت به تجربیات مشترک خانواده ها دارند.
به گفته برخی از محققان برون گراها تمایل به انگیزه خارجی بیشتری دارند در حالی که درون گراها تمایل دارند خیلی راحت انگیزه خود را پیدا می کنند.
پیشنهاد مشاور: روانشناسی شخصیت برونگرا را مطالعه کنید.
نقاط قوت و معایب رفتاری برون گرایی
برون گرایی چه تاثیری بر رفتار افراد دارد؟ محققان دریافته اند که این ویژگی شخصیتی باعث ایجاد تمایلات مختلف در افراد می شود. این ویژگی همچنین ممکن است در انتخاب شغل فرد نیز تاثیر داشته باشد.
به گفته محققان، برون گرایی با روحیه رهبری ارتباط دارد. از آنجایی که برون گراها به احتمال زیاد در گروه ها فعالیت زیادی انجام می دهند، منطقی است که اغلب نقش رهبری را بر عهده بگیرند.
افراد برون گرا اغلب دیدگاه بسیار مثبتی نسبت به زندگی دارند و دوستانه، پرانرژی و بسیار سازگار توصیف می شوند.
همانطور که مشخص شد، افراد برونگرا برای شغل هایی مناسب هستند که نیاز به تعامل زیادی با افراد دیگر دارند. تدریس، فروش، بازاریابی، روابط عمومی و کارهای مدیریتی همه شغل هایی هستند که یک برون گرا ممکن است در آن ها عملکرد خوبی داشته باشد.
یکی دیگر از معایب رفتاری برون گرایی این است که وابسته به جامعه و اجتماع هستند. آن ها اگر در جزیره ای دور افتاده تنها باشند، دیوانه می شوند. در بیماری هایی همچون کرونا آسیب روانی زیادی می بینند و نمی توانند خانه بمانند.
افراد درونگرا تعاملات اجتماعی کمتر را ترجیح می دهند، بنابراین مشاغل مستقل اغلب برای آن ها مناسب است. نوشتن، برنامه نویسی کامپیوتر، مهندسی و حسابداری همه مشاغلی هستند که ممکن است برای افراد درونگرا مناسب باشد.
پیشنهاد مشاور: تست برونگرایی و درونگرایی را به صورت رایگان انجام دهید
برونگرایی چقدر رایج است؟
اگرچه ممکن است تصور کنید تمام افرادی که می شناسید یا اغلب آن ها برونگرا هستند، ولی مطالعات نشان می دهد که اینگونه نیست.
تحقیقی که در سال 2015 منتشر شد، نشان داد که برونگراها بیش از حد در شبکه های اجتماعی حضور دارند.
محققان همچنین اظهار داشتند که دو عامل اساسی وجود دارد که تعیین می کند افراد با چه کسانی دوست می شوند. افراد برون گرا تمایل زیادی به معاشرت دارند و به همین دلیل بیش تر از افراد درونگرا دوست پیدا می کنند. همچنین افراد برونگرا تمایل دارند که با افرادی که شخصیتی مشابه آن ها دارند ارتباط برقرار کنند.
بنابراین افراد برونگرا با سایر برون گراها دوست می شوند اما افراد درون گرا تمایل به ایجاد رابطه با درون گراها و برون گراها دارند.
از نظر افراد برون گرا، بیش تر افراد برونگرا هستند، زیرا اغلب دوستان آن ها برونگرا هستند. و این تضاد نشان می دهد که افراد درونگرا درک بهتری از ساختار واقعی شبکه ها و روابط اجتماعی دارند
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره شخصیت همچون "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با شماره های 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.
دیدگاه خود را بنویسید