شب خواستگاری یکی از مهم ترین زمان هایی است که می تواند در سرنوشت هر کسی تاثیر گذار باشد. این واقعه می تواند به خوشبختی و شادکامی و یا حتی پشیمانی منجر شود. البته توقع زیادی است که انتظار داشته باشیم، شناخت کامل در خواستگاری حاصل شود.
در این مدت زمان محدود، لازم است سوال ها را طبقه بندی کنید و مهم ترین آن ها را عنوان کنید. کارشناسان این حوزه معتقد هستند لازم است ابتدا تکلیف خود را با این 6 موضوع روشن کنید.
این 6 موضوع را جدی بگیرید| شباهت فرهنگی و اقتصادی
خانواده ی هر دو طرف لازم است از نظر اجتماعی، فرهنگی، و اقتصادی در یک رده باشند. مسائل مالی در این میان اهمیت زیادی دارد و هر دو طرف باید قدرت اقتصادی یکسانی داشته باشند و همچنین اگر برای خانواده ای مهم است در میان افراد قوم و محل خود ازدواج صورت بگیرد، لازم است از همان قوم وصلت صورت بگیرد تا بعدها احساس خود برتر بینی و تفاوت فرهنگی وجود نداشته باشد.
برای این که درباره این موضوعات اطلاعات بیشتری کسب کنید لازم است به سوالاتی که فرد و خانواده اش از شما می پرسند توجه کنید.
پیشنهاد مشاور:تغییر رفتار همسر بعد از ازدواج ممکن است؟ اثر پیگمالیون
راه دیگر شناخت خانواده مقابل این است که واکنش های آنان را درباره مسائل مختلف بسنجید. توجه به خانواده هایی که با آنان رفت و آمد می شود نیز، یکی دیگر از راه های شناخت اخلاقیات و فرهنگ خانواده مقابل است.
زیبایی ظاهری
همیشه پیشنهاد می شود تا دختر و پسر از لحاظ ظاهری در یک رده باشند، به این معنی که یکی از آن ها خیلی زشت و یا خیلی زیبا نباشد. ( از نظر زیبایی شناختی همه ی انسان ها به نوع خود زیبا و منحصر به فرد هستند اما متاسفانه بعضی از خانواده ها تنها به دنبال یک ویژگی خاص می گردند. به این دلیل است که می گوییم دختر و پسر باید از نظر ظاهری در یک رده باشند تا مشکلی در این میان برای آن ها به وجود نیاید.)
البته مهم این این است که هر دو طرف همدیگر را بپسندند و نظر دیگر افراد درباره ویژگی ظاهری آنان چندان مهم نیست.
پیشنهاد مشاور: اهمیت ویژگی های ظاهری در ازدواج| نکات طلایی
متاسفانه بعضی از جوانان زیبایی و تنها یک فاکتور خاص از جذابیت را دلیلی برای انتخاب فرد می دانند که در این صورت هم این انتخاب چندان سندیتی نخواهد داشت چرا که در شش ماه تا حداکثر یک سال اول زندگی زوجین به دلیل پر کار بودن هورمون ها و غدد جنسی فرد در نظر همسر خود جذاب به نظر می آید.
بلوغ عاطفی و روانی| مراحل خواستگاری
هر دو طرف لازم است به حالت پختگی روانی کامل رسیده باشند. در صورتی که همسران با منطق و آگاهی به قضایا نگاه کنند درگیری و قهر بسیار کمتری میان آنان به وجود می آید و اگر اختلافی نیز پدیدار شود با گفت و گو و مذاکره حل خواهد شد.
یکی از موارد دیگری که می تواند از درگیری های زوجین جلوگیری کند این است که نسبت به حساسیت های همدیگر کاملا آگاهی داشته باشد. مثلا می تواند در روز خواستگاری از هم سوال کنند
( تا چه مقدار برای شما مهم است که سالگرد و روزهای خاص را به یاد داشته باشم و اگر زمانی این ایام را از یاد ببرم تا چه حد عصبانی و ناراحت می شوی و چه عکس العملی نشان خواهی داد؟)
پیشنهاد مشاور: 15 ویژگی دختر مناسب برای ازدواج
با این روش می توانید اطلاعاتی مربوط به نحوه رفت و آمد کردن، میزان روابط اجتماعی، روابط با دوستان و ... بدست آورید. البته همان طور که پیش تز گفتیم تنها با جلسات خواستگاری نمی توان اطلاعات جامع و کاملی از فرد مقابل بدست آورد و ممکن است فرد خود را آن طور که نیست نشان دهد.
تشابه مذهبی و سیاسی| در مراسم خواستگاری چه بگوییم
دختر و پسری که با هم ازدواج می کنند لازم است از نظر اعتقادات مذهبی و سیاسی مشابه باشند چرا که بعد ها به مشکلاتی جدی برخواهند خورد. مثلا اگر برای پسر مهم است که پوشش همسرش به نوع خاصی باشد لازم است آن را در جلسات خواستگاری عنوان کند.
این مسائل نباید نادیده گرفته شوند. متاسفانه بعضی از افراد تصور می کنند که بعد از ازدواج می توانند عقاید همدیگر را اصلاح کرده و شبیه به خود کنند در صورتی که این طور نیست. کسی قرار نیست تغییری کند. فردی که دست کم 20 سال از عمر خود را این چنین زندگی کرده نمی تواند از این به بعد نیز طور دیگری زندگی کند!
نحوه اشتغال خانم
وقتی دختری تصمیم می گیرد تا بعد از ازدواج به شغل خود ادامه دهد لازم است این موضوع را با خواستگار خود در میان بگذارد. پسر هم باید نظر واقعی خود را بدون ملاحظه و رو در بایستی بیان کند. بسیاری از مردان پیش از ازدواج معتقد هستند که با اشتغال همسر خود کاری ندارند اما بعد از ازدواج شروع به بهانه گیری می کنند و ادعا می کنند که به خاطر علاقه و خجالتی که در ابتدای رابطه نسبت به شما داشتند از این حساسیت حرفی نزدند.
پیشنهاد مشاور: 60 سوال اساسی که باید در جلسه خواستگاری مطرح شود وگر نه...
شباهت تحصیلات
سطح تحصیلی هر دو طرف باید در یک رده باشد. اگر فاصله میان مدارک تحصیلی زوجین زیاد ممکن است همدیگر را درک نکنند و مشکلاتی از این دست ایجاد شود. اگر تحصیلات خانم نیز بیشتر باشد امکان دارد مرد احساس حقیر بودن کند.
مراسم خواستگاری| مراحل خواستگاری تا ازدواج
خواستگاری رفتن نیز مثل سایر مراسم ها آداب و رسوم خاص خود را دارد. البته این آداب و رسوم در هر فرهنگ و خانواده ای متفاوت است اما در همه ی فرهنگ ها یک استانداردهای مشخصی وجود دارد که در ادامه با آن ها بیشتر آشنا خواهیم شد.
هماهنگی های روز خواستگاری
در وهله اول مادر داماد باید برای در میان گذاشتن موضوع خواستگاری با منزل عروس تماس بگیرد. اگر مادر داماد به هر دلیلی در قید حیات نبود معمولا این کار را یک فرد بزرگ تر و یا خواهر بزرگ تر داماد انجام می دهد.
در ادامه با لحنی مودبانه و با احترام درخواست خواستگاری در میان گذاشته می شود. اگر هر دو خانواده با همدیگر آشنایی قبلی نداشته باشند مادر داماد به طور مختصر خود و خانواده خود را معرفی می کند و تعیین زمان خواستگاری را به عهده مادر عروس می گذارد. مادر عروس هم پس از مشورت با پدر عروس با مادر داماد تماس می گیرد و تاریخ خواستگاری را اعلام می کند.
پیشنهاد مشاور: نکات مهم در جلسه خواستگاری
نکات مهم در جلسه خواستگاری
باید سعی کنید در جلسه خواستگاری با ادب و موقر صحبت کنید. نباید طلبکارانه و با تحقیر کردن صحبت کنید. نحوه شخصیت شما در این جلسه و با صحبت های شما ارزیابی می شود. تنها با یک اشتباه ساده می توانید دید افراد را نسبت به خود تغییر دهید و خود را فردی بی شخصیت و غیر قابل اعتماد نشان دهید و همین اشتباه ساده آینده شما را تغییر می دهد.
نکته بعدی که لازم است حتما رعایت کنید صداقت است. نباید به مسائل غیر ضروری و بی اهمیت شاخ و برگ بدهید. با صداقت کامل خط قرمزهای خود را مشخص کنید و فراموش نکنید که جنگ اول به از صلح آخر است. این که در زندگی آینده خود با آرامش زندگی کنید از هر چیزی مهم تر است. اگر مسائلی برای شما اهمیت زیادی دارند صادقانه بیان کنید و نظر فرد مقابل را نیز بپرسید.
مجلس را دست بگیرید
باید سر صحبت را با خانواده عروس باز کنید سعی کنید سناریویی از پیش آماده داشته باشید تا هول نشوید و با دقت کلمات را ادا کنید. پس از این که خانواده عروس به شما خوش آمد گفتند صحبت را به وسیله افراد بزرگ تر مجلس آغاز کنید.
شما باید خانواده خود و پسرتان را معرفی کنید و از خانواده عروس نیز بخواهید توضیحاتی درباره خانواده خود بدهد.
پیشنهاد مشاور: سوالات خواستگاری که باید از همسر آینده خود بپرسید
دست خالی برویم!؟
خانواده پسر نباید به هیچ عنوان دست خالی به منزل دختر بروند و لازم است گل و شیرینی تهیه کنند. دست خالی رفتن به چنین مجالسی نشانه ی بی احترامی به خانواده عروس و همچنین عدم آگاهی شما از آداب معاشرت می باشد. علاوه بر این موارد ممکن است کمی خسیس به نظر برسید.
سعی کنید در خرید و انتخاب گل و شیرینی دست و دلباز باشید و به قیمت آن چندان توجهی نداشته باشید.
باید ها و نباید های خانواده عروس
لازم است پیش از شروع مجلس اطلاعاتی درباره شیوه پذیرایی و صحبت هایی که قرار است مطرح شود آماده کنید. حفظ شان میهمانان از جمله مسائلی است که باید به عنوان میزبان رعایت کنید. در این جلسه خانواده ها برای جلسه دوم خواستگاری ( در صورت نیاز ) برنامه ریزی می کنند.
پوشش درخور خواستگاری:
لباس هر کس بیان کننده شخصیت اوست پس هر یک از اعضای حاضر در جلسه باید به نحوی لباس پوشیده باشند که شان مجلس حفظ شده باشد و البته باید از تجمل و چشم و هم چشمی پرهیز کنید. نباید از لباس های روزانه و روزمره استفاده کنید. همچنین استفاده از لباس های پر زرق و برق و آرایش های غلیظ نیز چندان جالب به نظر نمی آید!
بدرقه کردن خانواده داماد
پس از اتمام مجلس و هنگام خروج خانواده داماد خانواده عروس باید آنان را تا آستانه ی در ورودی بدرقه کنند با این کار به میهمانان احترام می گذارید و همچنین نشان می دهید خود نیز شخصیت والایی دارید.
پیشنهاد مشاور: مشاوره ازدواج+ هزینه و زمان جلسات+ نکات طلایی
حد و مرز آشنایی پیش از ازدواج | مراحل آشنایی تا ازدواج
در دوران آشنایی پیش از ازدواج زوجین باید دقیق و سنجیده عمل کنند تا بتوانند فرد مقابل را کاملا بشناسند. تا همین چند دهه اخیر رسم بود تا دختر و پسر های دم بخت به هم دیگر معرفی شوند و سپس زندگی تشکیل دهند، این معرفی توسط اقوام و بستگان آن دو انجام می شود.
در جلسات بعدی وقتی همدیگر را می دیدند و پس از توافق های معمول با نظارت والدین کمی آشنا می شدند و بلافاصله ازدواج می کردند. در صورتی که امروزه دیگر چنین روالی وجود ندارد.
در جامعه امروز آشنایی در دوران پیش از ازدواج شکل می گیرد و در اغلب اوقات دختر و پسر در همین مرحله پیش از خواستگاری متوجه تفاوت های خود می شوند و تا جلوتر پیش نمی روند. اما باید تا چه حدی به رفت و آمد و آشنایی پرداخت؟
حد و مرز آشنایی پیش از ازدواج
مراحل مختلف ازدواج : ازدواج معمولا طی سه مرحله انجام می پذیرد :
آشنایی، نامزدی و عقد. طبق عرف آشنایی از طریق خواستگاری انجام می شود و در این مرحله بزرگتر با جوان با توجه به خصوصیات فرهنگی، مذهبی و اخلاقی دختری را انتخاب می کند. این انتخاب با موافقت و تایید پسر انجام می گیرد و در نهایت نیز به ازدواجی موفق و مثمر ثمر ختم خواهد شد.
پیشنهاد مشاور: معیارهای ازدواج موفق براساس تحقیقات جهانی
آشنایی بی هدف
اگر این آشنایی توسط خود دختر و پسر انجام گرفته باشد و خانواده نسبت به آن بی خبر باشند نه تنها مفید نیست بلکه ممکن است لطمات جبران ناپذیری به آنان وارد کند. معمولا جوانان در این برهه تنها با احساسات و غریزه خود پیش می روند و برای تصمیم گیری به بزرگ تری احتیاج دارند تا حدودی راه درست را به آنان نشان دهد.
بخش های این چنینی معمولا مدت خاص خود را دارد و اگر بر پایه تفاهم و هم کفو بودن نباشد مدتی دیگر منقضی می شود. در چنین روابطی معمولا پسرها از صحبت ازدواج و جدی شدن قضیه طفره می روند و می کوشند تا روابط خود را در همین چارچوب حفظ کنند تا تعهدی نداشته باشند و بتوانند به همین صورت از سادگی دختر سو استفاده کنند.
آشنایی با ضابطه و شناخت اولیه| صحبت های آشنایی برای ازدواج
پس از این که مراسم خواستگاری به صورت رسمی انجام شد دوره آشنایی آغاز می شود. این دوران بهتر است بیشتر از 3 یا 4 جلسه طول نکشد. در این جلسات دختر و پسر آرام آرام و در واقع لایه لایه با خصوصیات شخصیتی همدیگر آشنا می شوند. این نوع آشنایی در واقع شناخت اولیه و زمینه ساز دوره نامزدی است. این دوران معمولا به قصد ازدواج شروع می شود ولی به این معنی نیست که حتما باید به ازدواج ختم شود. چه بسا دختر و پسر در نیمه راه متوجه شوند راهشان از همدیگر جداست و بیش از این نباید به آشنایی ادامه دهند. بنابراین بهتر است ارتباط میان آن ها هدف دار و تحت اطلاع خانواده ها باشد.
البته طبق دستورات اسلام دختر و پسر در دوران آشنایی می توانند یک بار بدن حجاب ضروری ظواهر همدیگر ابراز ناراحتی و بی اطلاعی نکنند.
پیشنهاد مشاور: هرگز با این 10 زن ازدواج نکنید| زنان خطرناک برای ازدواج
نامزدی = آشنایی عمیق تر
وقتی دختر و پسر در چارچوب خانواده با هم تصمیم به ازدواج می گیرند دوران نامزدی آغاز می شود. دوره نامزدی با وعده و قرار ازدواج شروع می شود و با آغاز دوره عقد به پایان می رسد.
در این دوره تعهد زوجین به همدیگر بیشتر می شود و بیشتر می توانند همدیگر را بشناسند. در این دوره اقوام و بستگان از رابطه ی زوجین مطلع می شوند. این دوره بهتر است بین 4 تا 6 ماه طول بکشد تا فرصتی مناسب برای شناخت یکدیگر باشد. اگر این دوران از 6 ماه بیشتر باشد موجب وابستگی کاذب یا حتی دلزدگی هر دو آنان می شود.
شاید بعضی افراد اذعان کنند که شش ماه فرصت بسیار کوتاهی برای شناخت شخصیت حقیقی افراد است اما روانشناسان می گویند اصلا چه تضمینی وجود دارد که بیشتر از یک سال هم زمان خوبی برای شناخت طرفین باشد؟ گاهی اوقات گذر زمان تنها وابستگی عاطفی به وجود می آورد و موجب می شود تضادها و معایب فرد مقابل نادیده گرفته شود.
ترس از نامزدی ممنوع
برخی از خانواده ها معتقدند که نامزدی رسمیت ندارد و ممکن است به سو استفاده از دختر منجر می شود و اسم روی دختر بماند پس بنابر این دوران نامزدی را به دوران پس از عقد موکول می کنند اما شناختی که در دوره اصل نامزدی یعنی پیش از عقد به وجود می آید بسیار حائز اهمیت است و باید سر جای خود انجام شود. ( البته با نظارت خانواده ها و رعایت حد و مرزهای مشخص).
نامزدی یک فرصت برای هر دو طرف است و به نفع آن هاست پس بنابراین دلیلی برای ترسیدن و فرار کردن از آن وجود ندارد. اگر به هر دلیلی زوجین در دوران نامزدی تصمیم بگیرند از هم جدا شوند هزینه عاطفی اقتصادی و زمانی کمتری را به نسبت دوران عقد و یا عروسی خواهند پرداخت.
پیشنهاد ویژه مشاور: 1000 سوالات ازدواج | کاملترین سوالات ازدواج به تفکیک جلسه
حد و حدود دوران نامزدی
دوران نامزدی باید تحت نظارت خانواده ها باشد. دختر و پسر باید توجه کنند که از انجام روابط جنسی تحت هر عنوانی پرهیز کنند چرا که در این صورت فضای نامزدی از حالت طبیعی و رسمی خود در می آيد و جدایی را سخت و طاقت فرسا می کند. در این دوران دختر و پسر می توانند با نظارت خانواده های خود رفت و آمد کنند تا به شناخت کافی از همدیگر برسند.
پکیج مشاوره پیش از ازدواج
مشاوره روان شناسی و دینی دختر و پسر را درباره وظایف انسانی دینی خود آشنا می کند و شرکت در چنین دوره هایی افراد را برای پذیرفتن نقش جدید آماده می کند.
یک مشاور خانواده در این رابطه اذعان داشت: انسان ها به واسطه زبان خود با همدیگر ارتباط می کنند پس چه خوب است که از قدرت تکلم خود در جهت شناخت متقابل و سالم استفاده می کنند. متاسفانه بعضی از خانواده ها تعصبات بی جایی دارند و تا قبل از مراسم عقد اجازه نمی دهند حتی دختر و پسر با همدیگر صحبت کنند. وی افزود: اهمیت صحبت کردن طرفین به حدی است که حتی اگر پدر دختر اجازه بیرون رفتن به آنان نمی دهد می توانند به صورت تلفنی نسبت به یکدیگر شناخت پیدا کنند و یا در گوشه ای از مجلس و با حضور خانواده ها صحبت کنند.
تعصبات بی جا همیشه در هر برهه ای از تاریخ بوده است اما نباید آینده فرزند خود را فدای این تعصبات کنیم و باید کمی واقع بینانه به قضایا نگاه کنیم.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره روانشناسی همچون "مرکز مشاوره ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت با شماره های 02122354282 و 02122247100و 09035673050و 09108347597 امکان پذیر است.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
سلام خسته نباشید رفت وآمد دختر وپسر برای آشنایی بیشتر بعد از خواستگاری رسمی است یا قبل یعنی پسر به همراه مادر ودختر به همراه مادر برای آشنایی ۲ جلسه به بیرون رفتند وهم دیگر رو دیده اند اما به منزل دختر برای خواستگاری رسمی نرفتند چون دختر میخ اهد اول ۶ماه با پسر آشنا شود بعد به خواستگاری به منزل بروند
518 روز پیش ارسال پاسخ