در هر کشوری بسیاری از لطیفه ها به رابطه بین مادر شوهر یا مادر زن می پردازند. این لطیفه ها بیان می کند که مادر شوهر یا مادر زن به دنبال خراب کردن زندگی عروس و داماد خود است و اجازه خوشبختی را به زوجین نمی دهد. اما آیا واقعا اینگونه است؟
متاسفانه بله، آمار نشان داده است که یک سوم زن و شوهر ها در حالی به ازدواج خود پایان می دهند که مادر شوهر یا مادر زن خود را مقصر می دانند.
پیشنهاد مشاور: چگونه وابستگی همسر به خانواده اش را کم کنیم؟
البته نمی توان این امر را یک قانون دانست و بیان کرد که تمام مادر شوهر ها یا مادر زن ها بد هستند و قصد دخالت و تخریب رابطه فرزندان خود را دارند، بسیاری از مادرها بدون این که اطلاع داشته باشند این کار را انجام می دهند.
مادر زن ها و شوهر ها می توانند بسیار مهربان باشند ولی در انتها آن ها مسئول کاستی ها و مشکلات روحی روانی پسران یا دخترهایشان شناخته می شوند.
البته تحقیقات نشان می دهند که مادر شوهرها نقش فعال تری در دخالت بین زوجین دارند و خطرناک تر هستند، اغلب مواقع دامادها رابطه خوبی با مادر زن خود دارند ولی عروس ها نمی توانند با مادر همسر خود کنار بیایند.
آزمون صبر و تحمل در برابر مادر شوهر
آیا شما و همسرتان اغلب بر سر مادر یا خواهر همسرتان دعوا می کنید؟ پرسش های این آزمون به شما کمک می کند تا متوجه شوید که آیا مادرزن یا مادر شوهرتان در رابطه و ازدواج شما مشکلاتی ایجاد کرده است یا خیر؟
جملات زیر را با دقت بخوانید و صادقانه به هر سوال پاسخ دهید سعی کنید برای هر مورد مثال یا خاطره ای را ذکر کنید تا از روی احساسات تصمیم نگیرید.
با هرکدام از جملات زیر که موافق هستید آن را علامت بزنید.
- مادر زن/ مادر شوهر من همسرم را بسیار لوس کرده است، قبل از ازدواج ما، مادرش تمام کارهای آشپزخانه، شست و شو، مرتب کردن و غیره را برایش انجام می داد و حتی لباس های او را اتو می کرد. حال همسرم انتظار دارد که من مانند مادرش با او رفتار کنم و تمام کارهایش را انجام دهم.
- مادر شوهر/ مادر زن من در زندگی ما دخالت می کند و در کوچک ترین برخورد، مشاجره و درگیری طرف دختر/ پسرش را می گیرد.
- هربار که در تعطیلات به مسافرت می رویم بسیار خوشحال می شوم زیرا می توانم چند روز از مادر شوهر/ مادر زن خود دور شوم و می توانم خوش بگذرانم.
- هنگامی که مسافرت می رویم همسرم از والدینش دور می شود و بهتر با من رفتار می کند و بیش تر خوش می گذرانیم.
- همواره همسرم را سرزنش می کنم که چرا رابطه ای تا این حد نزدیک با والد خود دارد که مادرش در تمام کارها دخالت کند.
- هر سال پس از دید و بازدید عید راحت می شوم زیرا تا مدتی از دست مادر شوهر/ مادر زن خود راحت می شوم.
- مادر شوهر/ مادر زن به حرف های من در مورد تربیت فرزند اهمیت نمی دهد.
- مادر شوهر/ مادر زن متوجه نمی شود که من و همسرم گاهی نیاز داریم تنها باشیم و اگر کم تر به او سر بزنیم ناراحت و عصبی می شود و می گوید که او را فراموش کرده ایم.
- اغلب اوقات در حضور مادر شوهر/ مادر زن مضطرب می شوم زیرا احساس می کنم آن ها مرا زیر نظر گرفته اند.
- مادر شوهرم همیشه اصرار دارد که جمعه ها به خانه آن ها برویم، همیشه غذای مورد علاقه همسرم را درست می کند و می گوید طفلی پسرم مدت هاست غذای خوبی نخورده، نگاه کن چقدر لاغر شده است!
- مادر شوهرم مرتب به ما زنگ می زند و از همسرم می خواهد که به خانه اش برود، خرید خانه آن را انجام دهد، دیوارها را رنگ بزند، وسایل را جا به جا کند و غیره.
- مادر شوهر/ مادر زن مدام کارهای مختلفی به ما می دهد و بسیار پرتوقع است، اگر آن ها را انجام ندهیم ناراحت می شود و گریه می کند.
- مادر شوهرم مدام از من انتقاد می کند و می گوید که کارها را بهتر از من انجام می دهد (کارهایی مثل آشپزی، خیاطی، فرزند پروری، کارهای خانه و غیره)
- به نظرم مادر شوهر/ مادر زن انتظار دارد همسرم بیش تر از من به او توجه کند و احساس می کند من هوو او هستم.
- مادر شوهر/ مادر زنم بسیار فضول است و دوست دارد تمام مشکلات و رازهای خصوصی بین ما را بداند و وقتی به او نمی گوییم می گوید که یعنی من غریبه هستم؟
- مادر شوهر/ مادر زنم توانایی های مرا باور ندارد و اغلب بدون این که از او نظر بخواهم در مورد همه چیز نظر می دهد و مرا نصیحت می کند.
- مادر شوهرم انتظار دارد که شوهرم تمام حرف های او را گوش دهد و مانند کودکی از او فرمان ببرد و اگر شوهرم به حرف های او گوش ندهد ناراحت و عصبی می شود.
- مادر شوهر/ مادر زن من دوست دارد از تمام جزئیات روابط ما باخبر باشد و اگر به او اطلاع ندهم نگران می شود.
- مادر شوهر/ مادر زن من مدام سرزده به خانه ما می آید و وقتی به او می گویم اطلاع دهد می گوید من عضوی از خانواده شما هستم و نیازی به خبر دادن نیست.
- تا به حال چندین بار بخاطر دخالت های خانواده همسرم به جدایی و طلاق فکر کرده ام.
ارزیابی آزمون
تعداد علامت هایی که زدید را بشمارید و سپس توضیحات مربوط به هر قسمت را بخوانید، توجه داشته باشید که نتیجه این آزمون نمی تواند پاسخی صد در صد درست فراهم آورد ولی با کمک آن می توانید تشخیص دهید که دخالت خانواده ها در زندگی شما چقدر است.
پیشنهاد مشاور: قبل از ازدواج دشمنان رابطه خود را شناسایی کنید
صفر تا پنج علامت
به احتمال زیاد شما شکایتی از مادر زن یا مادر شوهر خود ندارید و او به هیچ عنوان به رابطه میان شما و همسرتان تاثیر منفی نمی گذارد. شما رابطه خوبی با مادر شوهر یا مادر زن خود دارید و توانسته اید که رابطه ای منطقی و متعادل ایجاد کنید.
فراموش نکنید که باید در زندگی خود خط قرمزهایی داشته باشید و حتی اگر نصیحت ها و پندهای مادر شوهر یا مادر زنتان مفید باشد نیاز دارید که حد و حدودی تعیین کنید.
البته به هیچ عنوان نباید این مسئله با دلخوری همراه باشد شما باید سیاست داشته باشید و بتوانید با مهربانی و بدون کنایه و ناراحتی این موضوعات را بیان کنید هرچند با امتیازی که کسب کرده اید به احتمال زیاد رابطه خوبی با مادر همسرتان دارید بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.
شش تا چهارده علامت
رابطه میان شما و مادر همسرتان زیاد منفی و بد نیست اما اغلب باعث ایجاد دعوا میان شما و همسرتان می شوند که شما را به دردسر می اندازند.
به خاطر داشته باشید که مردان به ندرت جزئیات زندگی خود را در اختیار مادرشان قرار می دهند بنابراین به احتمال زیاد مادر شوهرتان به ندرت در مورد زندگی مشترک شما بداند و این موضوع باعث می شود که احساس کند از زندگی شما دور شده است و پسرش او را رها کرده است. حتی ممکن است شما را مقصر بداند بنابراین به صورت ناخودآگاه تلاش می کند تا با دخالت در زندگی شما اطلاعاتی کسب کند و احساس مهم بودن به او دست دهد.
شاید باید با تدبیر بیش تری با همسر و مادرتان رفتار کنید به این شکل خیال مادرتان راحت می شود و خود را کنار می کشد شما باید سعی کنید تا بین مادر و همسرتان رابطه دوستانه ای برقرار کنید به طور مثال می توانید نزد همسرتان بگویید که مادرتان چقدر او را دوست دارد و بالعکس، البته نباید در این کار زیاده روی کنید.
اگر رابطه دوستانه ای بین این دو نفر شکل نگیرد زندگی مشترک شما آسیب های زیادی می بیند و حتی ممکن است به جدایی ختم شود، بنابراین بهتر است در این مورد تصمیمی بگیرد حتی می توانید از مشاور خانواده کمک بگیرید و به کمک او اختلاف بین مادر و همسرتان را مدیریت کنید.
پیشنهاد مشاور: نقش خانواده همسر و خانواده پدری پس از ازدواج
پانزده تا بیست علامت
اگر این امتیاز را دریافت کرده اید رابطه شما فشار منفی زیادی را تحمل می کند و ممکن است زیر بار این مشکلات بشکند. شما مادر زن یا مادر شوهری حسود، فضول، منفی و بدخواه دارید که نمی تواند استقلال رفتاری فرزند خود را بپذیرید و هنوز سعی بر کنترل فرزند خود را دارد. ممکن است این موضوع به قدری شدید شود که به طلاق فکر کرده باشید.
اما هنوز هم دیر نشده است، سعی کنید از مشاور کمک بگیرید و به همسر خود کمک کنید تا به زندگی دلگرم شود. به دلایلی فکر کنید که در مرحله اول باعث شد به او علاقه مند شوید، تا جایی که می توانید برای رابطه خود تلاش کنید، حتی برای این کار ممکن است نیاز داشته باشید که با مادر خود قطع رابطه کنید.
به عنوان یک زن این وظیفه شما است تا رابطه با مادر شوهرتان را بهتر کنید زیرا هردو زن هستید و حتما احساسات هم را درک می کنید. به همسرتان بگویید که دوست دارید چگونه رابطه بین شما و مادرش را تنظیم کند، به خاطر داشته باشید که مادر همسرتان برای او ارزش زیادی دارد و هرگز نباید به او توهین کنید یا او را مسخره کنید.
بسیار دیده شده است که زنان در پاسخ به بی احترامی خانواده همسرشان آن ها را مسخره می کنند یا در جمع های دیگر پشت سر آن ها صحبت می کنند، این موضوع می تواند همسر شما را بسیار عصبی کند زیرا با این کار به خانواده و به نوعی هویت او توهین می شود.
اگر در این دسته قرار دارید حتما لازم است به مشاور خانواده مراجعه کنید تا زندگی شما با شکست روبرو نشود.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره همچون "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282 و 02122247100 و به وسیله موبایل از طریق شماره های 09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.
دیدگاه خود را بنویسید