گریه پس از ارگاسم یکی از مواردی می باشد که بیش تر افراد در زندگی آن را تجربه کرده اند. این موضوع می تواند باعث نگرانی همسر فرد شود و این امر را مبنی بر عدم تمایل همسرش بگذارد. در این مقاله دلایل و علل این موضوع به طور کامل بررسی شده است.
بنابر تحقیقات انجام شده حدودا ۴۶درصد از بانوان حداقل یکبار در زندگی خود گریه پس از ارگاسم را تجربه کرده اند، این آمار توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. البته جالب است بدانید این مورد فقط در خانم ها اتفاق نمی افتد و طی تحقیقاتی دیگر 4درصد از ۱۶۳۵ شرکت کننده مرد نیز شامل این قضیه بوده اند و تجربه گریه پس از ارگاسم را داشته اند. البته احساس گریه پس از رابطه جنسی ۲/۰۱۷برابر بیشتر در بانوان اتفاق می افتد، که در ادامه دلیل آن توضیح داده شده است.
این مسئله در زبان انگلیسی (post_coital_tristesse)و به طور مختصر(pct)نام دارد. در علم پزشکی به حالت اندوه در رابطه (post_coital dysphoria) گفته می شود. در ادامه به تبیین و تشریح این قضیه خواهیم پرداخت
نشانه های گریه پس از ارضا
طبق باورهای عموم افراد باید پس از رابطه جنسی احساس شعف و شادی داشته باشند اما عده ای از مردم برعکس باور عمومی احساس ناراحتی و بی قراری می کنند.
گاهی اوقات گریه پس از رابطه جنسی می تواند موجب مشکلاتی در رابطه عاطفی زوجین شود و هر دوی آنها را نیز دچار سوء تفاهم کند. رابطه جنسی می تواند احساس همدلی و علاقه زوجین را تقویت کند اما گاهی گریه و ناراحتی پس از آن می تواند این فرصت را از زوجین سلب کند.
پیشنهاد مشاور: مشکلات شایع جنسی در مردان و زنان چیست؟
چرا بعد از رابطه جنسی گریه می کنم!؟
بسیاری از افرادی که گریه پس از ارگاسم را تجربه می کنند از دلیل آن آگاهی ندارد و برای همین ممکن است نگران شوند، در ادامه دلایل گریه پس از رابطه جنسی به طور کامل توضیح داده شده است.
۱)افسردگی
طی مطالعاتی که در این زمینه انجام شده مشکلات روحی روانی زمینه ای می تواند موجب بروز گریه پس از رابطه شود. در بین تمام مشکلات روحی افسردگی شایع ترین و متداول ترین علت گریه شناخته شده. اما افسردگی چطور می تواند موجب بروز گریه شود؟
افسردگی بیماری خاموش اما خطرناکی است که باید حتما تحت نظر روان درمانگر درمان شود و به صلاح دید او داروی مربوطه را مصرف کند. درمان افسردگی می تواند تا حدود زیادی از بروز گریه و اندوه پس از رابطه جنسی پیشگیری کند.
۲)ناراحتی و اضطراب
گریه کردن نوعی پاسخ به نگرانی و اضطراب است و گاهی گریه کردن پس از رابطه جنسی می تواند نوعی پاسخ طبیعی به اضطراب و تنش های موجود در روان فرد باشد.
طی تحقیقات انجام شده رابطه جنسی ۶ الی ۱۶ درصد در خانم ها و ۱ الی ۲۵ درصد در آقایان را تحت تاثیر خود قرار می دهد. تا به امروز درمان قطعی و موثری برای اضطراب پیدا نشده اما درمان رفتاری_ شناختی(bt) و تکنیک های مایندفولنس(ذهن آگاهی)موثر خواهد بود. مراجعه به روان درمانگر و درمان های تخصصی بهترین پاسخ به بروز افسردگی است.
۳)محرک ها و عوامل موثر بر گریه بعد از ارضا
گریه کردن پس از رابطه جنسی می تواند باعث بروز حساسیت و سو تفاهم شود و ممکن است نسبت به خاطرات تلخ گذشته و سو تفاهم های گذشته مشکلاتی ایجاد شود. ممکن است این خاطرات منفی بصورت ناخودآگاه و پنهان در گوشه ای از مغز باشد اما فکر کردن و یادآوری آنها باعث می شود که خود را به صورت گریه و بی قراری پس از رابطه نشان دهد.
افرادی که در گذشته مورد تجاوز و یا سو استفاده جنسی قرار گرفته اند می توانند با یک متخصص و تراپیست به درمان این بیماری کمک کنند.
پیشنهاد مشاور: آیا وقتی عصبانی هستید نباید رابطه جنسی داشته باشید؟
۴)نزدیکی دردناک
وجود درد و احساس ناراحتی در هنگام رابطه جنسی می تواند موجب ناراحتی و گریه کردن پس از ارضا شود. نزدیکی دردناک که در اصطلاح پزشکی (dyspareunia)نام دارد و معمولا حدود ۷/۵درصد از بانوان شانزده تا هفتاد و چهارساله را در هنگام رابطه جنسی واژینال درگیر خود می کند.
برخی عللی که موجب مقاربت دردناک می شود:
- درد در اطراف واژن
- مشکلات مجاری ادراری و مثانه
- اسپاسم و گرفتگی عضلانی
- زخم و جراحت در نواحی تناسلی
- التهاب در ناحیه لگن
- یائسگی
شیوه های درمانی نزدیکی دردناک به نسبت علت به وجود آمدن درد متفاوت خواهد بود که برخی از آنان عبارتند از:
- پماد کرم های موضعی برای زخم و جراحات تناسلی
- تغییر دارو و رژیم های غذایی برای مشکلات مجاری ادراری و مثانه
- ماساژ درمانی مراقبه و مدیتیشن برای درمان گرفتگی و اسپاسم عضلات
- معاشقه پیش از نزدیکی که باعث آرامش زنان و مران می شود
۵)هورمون ها
ارگاسم موجب کاهش هورمون های مربوطه به خوشحالی که شامل اکسی توسین(oxytocin) و دوپامین (dopamin)هستند می شود و این می تواند یکی از علل گریه پس از رابطه جنسی باشد.
متخصصان مربوطه با تجویز داروهای مخصوص به این مشکل تاثیر ارگاسم را بر افت این هورمون ها کاهش می دهند و می توانند از گریه و بی قراری پس از رابطه پیش گیری کنند.
۶)مشکلات و دلخوری های زناشویی
همیشه نمی توان گریه پس از رابطه جنسی را به مشکلات زناشویی مربوط دانست اما می توان آن را علتی بر بروز آن دانست. تلاش برای حل تعارضات و مشکلات زناشویی می تواند به درمان این دسته از مشکلات کمک کند.
صحبت کردن درباره ی مسائل و مشکلات به وجود آمده به زوجین کمک می کند که درباره ی گریه کردن پس از رابطه جنسی با هم به تفاهم برسند و به تبیین و تشریح علت آن بپردازند. مشورت و یاری خواستن از متخصص مربوطه و به خصوص زوج درمانگر می تواند زوج را در این مسیر همیاری کند.
جمع بندی و کلام آخر
گریه و احساس ناراحتی پس از رابطه جنسی که با نام اختصاری (pct)از آن یاد می شود نوعی حس ناراحتی و بی قراری است که پس از رابطه جنسی زوجین رخ می دهد. این احساس بسته به سبک زندگی هر زوج می تواند علت خاص خود را داشته باشد که در بالا به تبیین هر کدام از آنها پرداخته شد. گریه پس از رابطه جنسی مسئله ای فراگیر است که بسیاری از زوج ها از وجود آن رنج می برند اما با مراجعه به سکس تراپیست و متخصص مربوطه می توان آن را کاملا درمان کرد.
برای درمان این مشکل به زوجین توصیه می شود که بیش تر به یکدیگر اهمیت بدهند این امر باعث می شود از افسردگی و اضطراب هم خبر داشته باشند و با یکدیگر بیش تر همدردی کنند.
پاسخ به سوالات متدوال
سوال1: آیا هردو شریک جنسی باید در جلسات مشاوره جنسی حاضر باشند؟
پاسخ:برای وجود هر دونفر اجباری وجود ندارد. اگر احساس می کنید با تنها شرکت کردن راحت تر می توانید احساسات خود را بیان کنید، چند جلسه بصورت فردی و جلسات دیگر با شریک جنسی خود به متخصص مراجعه کنید.
سوال2: مشاوره جنسی چگونه می تواند به بهبود رابطه ما کمک کند؟
پاسخ:مشاوره جنسی از چند بعد برای زندگی زوجین مفید است:
- ارتباطات جسمی و جنسی زوجین را تقویت می کند.
- با ارائه تمرینات مخصوص به رفع خستگی جنسی کمک می کند.
- قدرت درک و تعامل زوجین را بالا می برد.
سوال3:مشاور جنسی چه نوع تکالیفی به ما می دهد؟
پاسخ: تکلیفات جنسی شما به فراخور مشکلاتی که دارید با بقیه زوج ها متفاوت است. به عنوان مثال برای زوجینی که از مشکل زودانزالی شکایت دارند تمریناتی برای انزال دیرتر و برای زوجینی که از اختلال نعوظ شکایت دارند تمریناتی در جهت رفع و بهبود آن ارائه می شود. تکالیف شما با رضایت شما و با پیگیری درمانگر شما هر جلسه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
پیشنهاد مشاور: تنظیم خانواده و مشاوره جنسی
سوال 4: چگونه سکس درمانی می تواند به اختلال نعوظ(ED) کمک کند؟
سکس درمانی بر پنج عامل روانشناختی مرتبط با اختلال نعوظ تمرکز دارد که عبارتند از: اضطراب، افسردگی، احساس گناه،اختلاف زناشویی و ضربه جنسی. حین جلسات از تمارین تمرکز اختلال حساسیت استفاده می شود.
سوال5: در رابطه ما رابطه جنسی وجود ندارد. آیا مشاوره جنسی می تواند موثر باشد؟
پاسخ: اگر زوجین تمایلی به رابطه جنسی نداشته باشند باید هر چه سریع تر نسبت به درمان و پیگیری آن اقدام کنید. اقدام به موقع شما شانس درمان را بیشتر خواهد کرد.
سوال6: چطور می توانم همسرم را برای مراجعه به سکس تراپیست قانع کنم؟
پاسخ: اگر سکس تراپیست تشخیص دهد به حضور شریک جنسی شما نیاز است او هم باید شرکت کند. اگر با ممانعت او مواجه شدید از زوج درمانی کمک بگیرید.
سوال7: آیا زوجین در جلسات مشاوره جنسی رابطه جنسی برقرار می کنند!؟
پاسخ:خیر،ارائه راه حل در جلسات زوج درمانی با گفتگو انجام می پذیرد و هرگونه تمرین جنسی در خانه انجام می شود. مشاور جنسی به هیچ عنوان زوجین را مجبور به انجام کاری نمی کند.
سوال8: تفاوت درمانگر جنسی و درمانگر معمولی چیست؟
پاسخ:دانش جنسی درمانگر جنسی را از درمانگر معمولی متمایز می کند. درمانگران جنسی ابتدا دوره های خانواده درمانی و سپس سکس تراپی را آموزش می بینند.
سوال9: آیا مشاور جنسی میتواند دارو تجویز کند؟
پاسخ: در این مسائل دارو تنها راه درمان نیست، گرچه مصرف دارو نیز تاثیر بسیار زیادی دارد اما در بسیاری از مواقع مشاوره جنسی می تواند از مصرف دارو نیز موثر تر باشد.
سوال10: برای برای رجوع به مشاوره جنسی حتما باید در رابطه باشم؟
پاسخ: خیر بعضی افراد ممکن است در روابط قبلی خود به مشکلات جنسی دچار باشند یا در شناخت هویت جنسی خود مشکل داشته باشند. این افراد می توانند به تنهایی برای مشاوره جنسی مراجعه کنند.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره ازدواج و زوج درمانی همچون "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.
دیدگاه خود را بنویسید