هیچ انسانی کامل نمی باشد و هرکس نقص هایی دارد، بنابراین در ازدواج هم نمی توان فردی کاملا مناسب و بدون نقص پیدا کرد. افراد ممکن است به دلایل پیش پا افتاده و ساده انتخاب درستی برای ازدواج نداشته باشند و با آدم درستی تشکیل خانواده ندهند.
از طرفی دیگر بسیاری از زوجین با یکدیگر جروبحث می کنند، با یکدیگر ناسازگاز هستند و هر روز با یکدیگر دعوا می کنند و آنقدر دلشان از یکدیگر پر است که نسبت به یکدیگر ناامید می شوند. ناسازگاری هایی از این دست به خاطر بی توجهی های معمولی نمی باشد و دلیل جرو بحث های آن ها به خاطر انتخاب نادرست و اشتباه می باشد.
بر اساس نظر مشاوران اگر چه امروزه عصر روشنگری می باشد و افراد در زمینه ازدواج اطلاعات بسیاری می توانند کسب کنند اما باز هم ممکن است درگیر اشتباهات شوند.
همانطور که مشاهده می کنید تحصیلات و موفقیت های شغلی تاثیری بر روی انتخاب درست ندارد و باز هم ممکن است خطاهایی برای فرد به وجود آید و این شرایط و ویژگی ها فرد را در مقابل این خطاها واکسینه نمی کند.
ازدواج را باید یک امر مهم و حیاتی در نظر گرفت و مهم ترین تصمیم هر فردی در زندگی انتخاب درست در ازدواج می باشد، اگر فرد انتخاب درستی نداشته باشد ممکن است بزرگ ترین اشتباه را مرتکب شود پس کمتر مسئله ای وجود دارد که مانند ازدواج اهمیت داشته باشد.
دلایل انتخاب نادرست همسر
با وجود تمام عواملی که ذکر شد ما روز به روز بیش تر شاهد این انتخاب های نادرست هستیم. چرا ما با یک انتخاب اشتباه زندگی خود را خراب می کنیم؟ چه عواملی در این انتخاب نقش دارند؟ در ادامه به دلایل این انتخاب اشتباه پرداخته شده است.
1. نقش شناخت خود در انتخاب همسر
بر اساس نظر مشاوران هنگام انتخاب همسر اولین چیزی که به ذهنمان می رسد رنگ و بوی زیبا، احساسی و مبهم دارد. بر اساس معیارهای خود، شخص می خواهد فردی را انتخاب کند که مهربان، باحال، جذاب و پرشور و... باشد. اما این موارد برای انتخاب شخص و زندگی مشترک کافی نیست و به تنهایی نمی تواند باعث شود تا فرد صددرصد خوشبخت شود.
وقتی فرد عاشق می شود، در ابتدا باید خود را به خوبی بشناسد و با ویژگی های خود به خوبی آشنا باشد. مثلا او باید بداند چطور عصبانی می شود، از چه چیزهایی بیش تر ناراحت و عصبی می گردد و هنگامی که عصبانی می شود چه کارهایی را انجام می دهد و در این هنگام چه چیزهایی میتوانند او را تحریک و یا او را آرام کنند.
هدف از اشاره به این موضوع این می باشد که افرادی که عصبی می شوند و زود از کوره در می روند در زندگی مشترک باید با این اخلاق خود آشنا باشند و بتوانند به خوبی خشم خود را مدیریت کنند.
زندگی با افرادی که سریع از کوره در می روند بسیار پر فشار خواهد بود و روح و روان فرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در این ازدواج ها رفتارهای خشونت آمیز فیزیکی و کلامی بسیار دیده می شود که می تواند برای طرف مقابل شرایط سختی را به وجود آورد. در نتیجه این شرایط، زندگی برای فرد غیر قابل تحمل شود و دیگر نمی تواند با همسرش به زندگی ادامه دهد.
در ازدواج باید به انتخاب خود دقت کنید و به یاد داشته باشید که هیچ فردی کامل نیست و در رابطه هر فرد دارای ویژگی هایی می باشد که ممکن است برای بعضی از افراد خوشایند نباشد، بنابراین در هنگام رابطه باید به تفاوت های یکدیگر توجه کنند تا بتوانند به گونه صلح آمیز و سازگار به زندگی خود ادامه دهند.
پیش از ازدواج باید فرد با ویژگی های خود به خوبی آشنا شود و بتواند خود را به خوبی بشناسد تا بر اساس میزان تحمل خود و بدون احساس اجبار همسر خود را به درستی انتخاب کند.
ممکن است زوجین در شرایطی قرار بگیرند که تجربه ای در مورد آن نداشته باشند، در این شرایط زوجین معمولا تمایل به سرزنش یکدیگر دارند اما این کار بسیار غلط است. زوجین اگر خود را به خوبی بشناسند می توانند نقش خود را در مشکلات متوجه شده و آن را برطرف کنند.
2.شناخت طرف مقابل چه نقشی در انتخاب همسر دارد؟
افرادی که شناخت درستی از خود ندارند به ندرت می توانند همسر خود را درک کنند. برای شناخت همسر، افراد معمولا با دوستان، خانواده، اطرافیان همسرشان وقت می گذرانند. اما آیا این کار کافی است؟
برای شناخت فرد مقابل ما باید عملکرد فرد را در شرایط مختلف بدانیم، به طور مثال اگر با او مخالفت کنید به حرف شما گوش می دهد و به نظر شما اهمیت می دهد یا برای نظر شما اهمیتی قائل نیست.
علاوه بر این باید بدانید که نسب به مفاهیمی مانند اقتدار، برابری زوجین، پرورش کودک، حل مشکلات، صمیمیت جنسی، پول، وفاداری و موارد دیگر چه نگرشی دارد. تفاوت در نگرش باعث می شود که افراد دچار اختلاف نظر و درگیری شوند.
متاسفانه این موضوع توسط بسیاری از زوج های جوان رعایت نمی شود. اگر از آن ها بپرسید که چه چیزی در مورد همسر خود می دانند بیش تر در مورد ظاهر او صحبت می کنند یا اغلب به سادگی می گویند که او "مهربان" است. اما درک درستی از عملکردها و نگرش های همسر آینده خود ندارند.
بنابراین پس از ازدواج همیشه از زوجین خواسته می شود که همسر خود را همان گونه که هست بپذیرد و او را مورد تحقیر و سرزنش قرار ندهد و سعی کند زندگی شادی در کنار او داشته باشد.
3.ما به خوشبخت بودن عادت نداریم
روانشناسان معتقد هستند که ما برخی از احساساتی را که در کودکی می شناختیم در روابط بزرگسالان بازسازی می کنیم. در کودکی است که ما برای اولین بار معنای عشق را می شناسیم و درک می کنیم. اما متأسفانه، ممکن است درسی که ما گرفته ایم، به ما ضربه بزند.
عشقی که ما از کودکی می شناختیم ممکن است با مفاهیم ناسالمی مانند کنترل شدن، تحقیر، رها شدن، برقراری ارتباط ناسالم همراه باشد.
کودکی که این مفاهیم را اشتباه آموخته باشد، به عنوان بزرگسال برخی از روابط سالم را به دلیل تعادل بیش از حد (بسیار بالغ، کاملاً فهمیده، بسیار قابل اعتماد) رد کند.
شاید این مسئله عجیب باشد اما حقیقت دارد. شخص بالغ در این حالت( به دلیل کودکی خود) نسبت به افراد سالم احساس ناآشنایی و بیگانگی دارد. اما در عوض ناخودآگاه جذب افرادی می شود که با الگوهای ناسالمی که در کودکی مشاهده کرده است مطابقت دارد.
4. مجرد بودن را دوست نداریم
بسیاری از اوقات افراد صرفا به این دلیل ازدواج می کنند که از مجرد بودن خسته شده اند. اما آیا این دلیل مناسبی برای ازدواج است؟
ما ابتدا باید در تنهایی با خودمان به صلح رسیده و سپس به ازدواج فکر کنیم. اشخاصی که از تنهایی لذت نمی برند معمولا انتخاب عجولانه و اشتباهی دارند.
متاسفانه جامعه دید مثبتی نسبت به افراد مجرد ندارد و این موضوع خود می تواند افراد را به سمت ازدواج های اشتباه هدایت کند.
برخی از افراد احساس می کنند که تاهل به معنای استقلال کامل است و در این جا است که به مشکل بر میخورند. ازدواج استقلال به همراه دارد ولی این بدین معنی نیست که فرد آزاد می شود.
بسیاری از افراد هستند معیارهای مهم ازدواج را در نظر نمی گیرند و قبل از ازدواج بدون در نظر گرفتن معیارها فرد مورد نظر را انتخاب می کنند و آن ها می گویند که بعد از ازدواج می توانند شریک عاطفی خود را تغییر دهند.
اما آن ها باید بدانند که بعد از ازدواج هیچ تغییری در فرد به وجود نمی آید و ممکن است مشکلات بیشتری برای افراد بعد از ازدواج به وجود آید و شرایط را برای آن ها دشوار کند در این هنگام شاید طرفین نتوانند با یکدیگر کنار بیایند و در ازدواج با اختلافاتی رو به رو شوند که سبب شکست ازدواج شان شود و آن موقع بفهمند که انتخاب اشتباهی داشته اند.
5. ازدواج ضامن شادی
آیا ازدواج را ضامن خوشبختی خود می دانید؟ آیا دوست دارید که برای فرار از مشکلات خود ازدواج کنید؟
متاسفانه اینگونه نیست، ازدواج با فرد درست می تواند بسیار زیبا و شورانگیز باشد اما ضامن شادی شما نیست. همه چیز مانند فیلم ها و رمان ها پیش نمی رود و اگر فرد تفاوت دنیای رویایی و حقیقت را درک نکرده باشد به شدت آسیب می بیند.
البته این بدین معنی نیست که ازدواج خسته کننده و مشکل آفرین است، اما افراد باید پیش از ازدواج از سختی های آن آگاه شوند.
6.نادیده گرفتن معیارها
بر اساس گفته مشاوران بسیاری از معیارها در امر ازدواج وجود دارد که فرد باید به آن ها توجه ویژه ای داشته باشد و نباید آن ها را کنار بگذارد و یا نادیده بگیرد، زیرا ممکن است بعد از ازدواج مشکلاتی برای فرد به وجود آورد.
فرد هنگامی که می خواهد همسر خود را انتخاب کند باید به معیارهای خود به دقت توجه کند.
در زیر به بعضی از این معیارهای مهم اشاره می کنیم:
معیار اعتیاد در ازدواج
اگر عاشق فردی هستید که معتاد است، مواد مخدر مصرف می کند یا به الکل اعتیاد دارد. بهتر است در انتخاب خود تجدید نظر کنید زیرا اگر با او ازدواج کنید دچار شکست خواهید شد و زندگی سختی را خواهید گذراند.
افراد معتاد برای حل مشکلات خود به سمت مواد کشیده می شوند و پس از ازدواج وضعیتشان ممکن است بدتر شود.
اگر فکر می کنید که این افراد قابل اعتماد هستند اشتباه می کنید زیرا آن ها نمی توانند مشکلات خود را حل کنند و مسئولیت پذیر نیستند. و اگر فکر می کنید که پس از ازدواج اعتیاد را ترک می کنند سخت در اشتباه هستید.
اعتیاد علاوه بر اینکه بر روی زندگی مشترک شما تاثیر می گذارد از لحاظ روانشناختی اثرات مخربی بر روی فرد خواهد گذاشت و باعث ناتوانی جنسی، بی مسئولیتی، پرخاشگری و ... نیز می شود.
معیار استقلال اقتصادی
افرادی که از نظر اقتصادی مستقل نیستند، نمی توانند مدیریت اقتصادی درستی داشته باشند، همیشه بدهکار بوده و حساب دخل و خرجشان نامشخص می باشد، این افراد برای ازدواج انتخاب درستی نیستند.
زیرا این افراد معمولا از نظر شغلی ثبات نداشته، ناموفق هستند و نمی توانند در آمد خود را به درستی مدیریت کنند. این افراد به احتمال زیاد وابستگی شدیدی از نظر مالی به والدینشان دارند پس عاقلانه نمی باشد که این افراد را برای زندگی انتخاب کنید.
زندگی با این افراد بسیار دشوار می باشد و باعث می شود که در آینده با مشکلات بسیاری رو به رو شوید.
بر اساس گفته روانشناسان و مشاوران علاوه بر موارد بالا موارد دیگری نیز وجود دارند که زندگی را دشوار می کند که شامل موارد زیر می باشد:
- افرادی که قادر نیستند احساسات خود را ابراز کنند، توانایی محبت کردن و عشق ورزیدن ندارد و در بیان عواطف خود ناتوان هستند.
- افرادی که قابل اعتماد نیستند.
- افرادی که هدف و انگیزه مشخصی ندارند.
- کسانی که ذهن آن ها گرفتار رابطه قبلی باشد و نتوانند از فکر آن بیرون بیایند و هنوز خودشان را گرفتار درد و رنج رابطه قبلی می دانند.
- افرادی که خانواده آن ها در مسائل زندگی شان دخالت می کند و خودشان مستقل نیستند.
- وجود اختلالات شخصیتی شدید
- عدم بلوغ فکری
- افراد کنترل کننده که برای هر ثانیه از شما آمار می خواهند و بسیار حساس هستن.
- افراد دارای اختلالات جنسی نظیر آزار جنسی و یا آزار گری و ...
باید تا حد امکان از ازدواج باموارد ذکر شده دوری کرد وگرنه در زندگی گرفتار مشکلات بسیاری می شوید و زندگی مشترک خوبی را تجربه نخواهید کرد.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره پیش از ازدواج همچون "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق 02122354282 و 02122247100 و 09035673050و 09108347597امکان پذیر است.
دیدگاه خود را بنویسید