آیا مشکل نگاه مستقیم در چشم و مشکل در ارتباط چشمی با دیگران دارید؟ تمرین های تماس چشمی می تواند ناشی از اضطراب اجتماعی و یا کمرویی باشد و شما نیاز به روش های ارتباط چشمی برای تماس با جنس مخالف (دختر و پسر) و یا دوستانتان داشته باشید. همه چیز درباره ارتباط چشمی بیان شده است.
چگونه در هنگام اضطراب ارتباط چشمی برقرار کنیم؟
مشکل در برقراری تماس چشمی می تواند باعث ایجاد اختلال در هنگام تعاملات اجتماعی شود. به همین دلیل توانایی برقراری ارتباط چشمی از جنبه های مهم تعامل اجتماعی به حساب می آید.
افرادی که هنگام حرف زدن به چشمان دیگران نگاه می کنند دوستانه و خوش برخورد شناخته می شوند.
مشکل تماس چشمی چیست؟ | همه چیز درباره ارتباط چشمی
مشکل در برقراری تماس چشمی به احساس ناراحتی و اضطراب فرد هنگام نگاه کردن در چشمان دیگران گفته می شود. فردی که دچار این نوع مشکل است از نگاه کردن در چشم دیگران پرهیز می کند.
این افراد با نگاه در چشمان دیگران، احساس می کنند که مورد قضاوت قرار می گیرند.
چرا مردم از تماس چشمی اجتناب می کنند؟ | نگاه مستقیم در چشم
افراد به دلایل مختلفی ممکن است از تماس چشمی خودداری کنند. برای کسانی که درگیر اختلالات روانی نیستند، اجتناب از تماس چشمی می تواند به کمرویی یا عدم اعتماد به نفس آن ها نیز مربوط باشد.
تماس چشمی برای کسانی که اعتماد به نفس کمی دارند یا نمی خواهند در کانون توجه قرار بگیرند ناراحت کننده است.
ارتباط چشمی و اختلال اضطراب اجتماعی
برقراری ارتباط چشمی غالبا برای افرادی که با اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم می کنند، مشکل است. این مشکل می تواند دلایل ژنتیکی نیز داشته باشد.
تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده اند نشان می دهند که افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند هنگام برقراری ارتباط چشمی دچار اضطراب بیش تر و ترس می شوند. در این افراد قسمتی از مغز که در هنگام خطر فعال میشود، با برقراری ارتباط چشمی تحریک می شود.
تماس چشمی و اوتیسم | مشکل در ارتباط چشمی
تحقیقات در زمینه اوتیسم نشان می دهد که افراد مبتلا به این بیماری نسبت به تماس چشمی حساسیت زیادی نشان می دهند.
دلیل این امر میزان تحریک و فعالیت بیش از اندازه مغز در هنگام تشخیص چهره است، این بدین معنی است که مبتلایان به اوتیسم از تماس چشمی اجتناب می کنند، زیرا مراحل پردازش چهره باعث ناراحتی شدید و حتی درد در آن ها می شود.
غلبه بر اضطراب تماس چشمی | تمرین ارتباط چشمی
برقراری تماس چشمی هنگام مکالمه مهم است، این مهارت در پیشرفت شغل و روابط شخصی شما نقش مهمی دارد. بسیاری از افراد به مرور می توانند ارتباط چشمی خود را بهبود ببخشند.
دو مرحله برای یادگیری و بهبود تماس چشمی وجود دارد:
- اضطراب در زمینه تماس چشمی را کاهش دهید.
- مهارت های ایجاد ارتباط چشمی را یاد بگیرید.
- برای درک بهتر این دو مورد توضیحات زیر را مطالعه کنید.
چگونه اضطراب در مورد تماس چشمی را کاهش دهید؟
افراد مبتلا به اختلال اضطراب معمولا از درمان شناختی رفتاری یا دارو درمانی استفاده می کنند. در طول درمان افراد یاد می گیرند که ترس خود را کنترل کنند و مهارت های خود را در این زمینه افزایش می دهند.
اگر اضطراب اجتماعی ندارید ولی باز هم از تماس چشمی رنج می برید، می توانید با افزایش تماس چشمی تحمل خود را افزایش دهید. به تدریج و با تکرار این کار تماس چشمی برای شما راحت تر می شود.
این تمرین را ابتدا با دوستان و خانواده خود شروع کنید، تا جایی که می توانید در هنگام صحبت کردن به چشم های آن ها نگاه کنید.
اگر این کار باز هم برای شما استرس آور است می توانید با فیلم شروع کنید. سعی کنید در چشمان شخصیت های فیلم نگاه کنید و در همان حال نفس عمیق بکشید.
چگونه مهارت های ایجاد ارتباط چشمی را بهبود ببخشید؟
اگر با شخصی به تنهایی صحبت می کنید مکانی را مستقیماً بین یا کمی بالاتر از چشم طرف مقابل انتخاب کنید. اگر این کار راحت نیست از تمرکز خود کمی کم کنید. به یاد داشته باشید که خیره شدن به فرد اصلا کار خوشآیندی نیست.
اگر از هردو راه پیشنهادی با هم استفاده کنید، احتمال بیش تری دارد که بتوانید ارتباط موفقی را با دیگران برقرار کنید.
نکاتی برای ایجاد تماس چشمی
از همان آغاز گفت و گو تماس چشمی خود را حفظ کنید. ولی به او خیره نشوید.
از قانون 50/70 استفاده کنید.
این قانون بیان می کند که زمانی که صحبت می کنید 50 درصد ارتباط چشمی برقرار کنید و وقتی گوش می دهید 70 درصد تماس چشمی ایجاد کنید.
به مدت 4–5 ثانیه نگاه کنید.
هر بار حدود چهار تا پنج ثانیه تماس چشمی خود را حفظ کنید، تقریباً به اندازه ای که رنگ چشمان طرف مقابل را متوجه شوید.
به آرامی نگاه خود را بگیرید.
به سرعت نگاه خود را به جای دیگری معطوف کردن می تواند نشان دهد که شما عصبی یا نگران هستید.
از تکنیک مثلث استفاده کنید.
به جای نگاه کردن به پایین، می توانید به نقطه دیگری از صورت طرف مقابلتان نگاه کنید. یک مثلث وارونه را تصور کنید که چشم و دهان آن ها را به هم متصل می کند. هر پنج ثانیه، به یکی از این نقاط نگاه کنید.
سر خود را تکان دهید.
هنگامی که می خواهید جهت نگاه خود را عوض کنید سری به تایید تکان بدهید یا بخندید.
هنگام صحبت با گروهی از افراد، تک تک آن ها را جدا تصور کنید تا مکالمه برای شما آسان تر شود.
در این روش هنگام صحبت، یک نفر را در گروه انتخاب کنید و وانمود کنید که فقط با آن شخص صحبت می کنید و تا زمانی که در مورد آن موضوع صحبت می کنید به او نگاه کنید، هنگامی که جمله یا ایده جدیدی را مطرح می کنید، فرد دیگری را در گروه انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که در نهایت با تمام افراد این صحبت را دارید.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره روانشناسی "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت از طریق 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597
دیدگاه خود را بنویسید