آیا اضطراب و دردهای مفصلی می تواند با یکدیگر ارتباط داشته باشند؟ اضطراب یک واکنش عمومی سطح روان انسانی می باشد که به عوامل استرس زای محیطی و درونی مرتبط است، اضطراب باعث می شود تا سطح هورمون کورتیزول افزایش یابد و بدن را برای نشان دادن پاسخ مناسب آماده می کند. در این مقاله به بررسی رابطه بین اضطراب و دردهای مفصلی و عوامل دیگری که باعث دردهای مفصلی می شوند پرداخته شده است.
در صورتی که هورمون کورتیزول برای مدت طولانی در سطح بالایی ترشح شود باعث به وجود آمدن مشکلات جسمی و روانی متعددی خواهد شد که یکی از آن ها درد های مفصلی می باشد، در صورتی که برای درد های مفصلی تان دلایل پزشکی خاصی را پیدا نمی کنید و دچار اضطراب بسیار زیادی می باشید به احتمال زیاد دردها ناشی از فشار روانی می باشد، شما باید استرس و فشار عصبی را نادیده بگیرید و به آن توجه نکنید و هم چنین برای درمان آن به فکر چاره باشید، هم چنین می توانید از روانشناس و مشاور کمک بگیرید تا در خصوص به شما کمک کنند و اضطراب شما تا حد زیادی کاهش یابد.
پیشنهاد مشاور: بهترین تکنیک های روانشناسی برای کاهش اضطراب
اضطراب چگونه باعث دردهای مفصلی می شود؟
درد های مفصلی یک درد جسمانی کاملا واضح می باشد و به همین دلیل بسیاری از افراد برای پیدا کردن علت آن دنبال عوامل فیزیکی می باشند و باور ندارند که اضطراب می تواند با علائم جسمی بسیار آزار دهنده ای همراه شود، به بیماری های جسمی که به خاطر اضطراب های مزمن ایجاد می شود بیماری های روان تنی می گویند.
درد های مفصلی در صورتی که مشکل جسمانی و پزشکی نداشته باشد به احتمال زیاد به خاطر اضطراب و بیماری های روان تنی می باشد، در ادامه باید به این سوال پاسخ داده شود که چطور اضطراب باعث درد های مفصلی می شود. در این خصوص می توانید به مشاوره کنترل استرس مراجعه کنید تا برای از بین بردن این دردهای ناشناخته به شما کمک کند.
پیشنهاد مشاور: درمان و شناسایی اضطراب و درد شکمی| عوارض اضطراب
1. اضطراب و دردهای مفصلی
بدن انسان نسبت به موقعیت های استرس زا واکنش های فیزیکی نشان می دهد به عنوان مثال ممکن است زمانی که اضطراب زیادی دارید و یا از چیزی خشمگین هستید به طور ناگهانی در معده تان سوزشی به وجود آید و یا ضربان قلبتان افزایش پیدا کند، این علائم و نشانه های به عنوان پاسخ جنگ و گریز شناخته می شوند و این واکنش ها نسبت به شرایط استرس زا طبیعی می باشد و در صورتی که فشارها از بین برود و موقعیت به حالت عادی بازگردد این واکنش ها از بین خواهد رفت.
اما استرس و اضطراب هایی که در زندگی به وجود می آیند کوتاه مدت نمی باشند و گاهی اوقات فرد در شرایط استرس زا و مزمن به سر می برد و برای مدت طولانی دچار اضطراب و استرس می شود، در این شرایط هورمون کورتیزول که مسئول واکنش جنگ و گریز می باشد برای مدت طولانی در سطح بالایی باقی می ماند.
پیشنهاد مشاور: فواید خرید درمانی و رهایی از افسردگی و اضطراب
در صورتی که برای کاهش این هورمون با انجام فعالیت های ورزشی یا کنترل شرایط محیطی راهی پیدا نکنید با پیامدهای متعددی رو به رو خواهید شد که یکی از آن ها التهاب مفاصل می باشد، زمانی که مفاصل ملتهب و متورم شوند درد زیادی را ایجاد می کنند و اختلالاتی در بدن به وجود می آورند.
2. ایجاد تغییراتی در حرکات بدن، تنش عضلانی
هنگامی که فرد دچار استرس و اضطراب می شود یکی از واکنش های جسمی رایج او تکان دادن پاها، بازی کردن با دست ها و حرکاتی مشابه می باشد، در زمانی که مدت طولانی تحت استرس و فشار قرار گیرید احتمال دارد فرکانس این حرکات در شما افزایش یابد و فشار بسیار زیادی بر روی مفاصل تان وارد شود البته عکس این مورد نیز وجود دارد و ممکن است بسیاری از افراد در اثر شرایط استرس زا، میزان فعالیتشان کاهش یابد.
به طور مثال احتمال دارد در زمانی که تحت فشار و استرس شدید هستید ترجیح دهید بیشتر در رختخواب بمانید و حوصله هیچ فعالیتی نداشته باشید در این صورت بر روی مفاصل و استخوان های شما تغییراتی منفی ایجاد خواهد شد و باعث خشکی، انعطاف پذیری و در نهایت به وجود آمدن درد در آن نواحی می شود.
3. اضطراب و دردهای مفصلی، ایجاد التهاب
به احتمال زیاد همه افراد در طول زندگی شان این جمله را شنیده اند که کسی بگوید من مشکلاتم را به دوش می کشم! باید توجه داشته باشید که این اصطلاح در دنیای واقعی اهمیت دارد و بسیار از افرادی که در شرایط سخت و دشوار قرار می گیرند به طور ناخودآگاه شانه هایشان را سفت می کنند و این کار باعث می شود تا انقباض طولانی در کتف و شانه های آن ها صورت گیرد که درد زیادی را در این ناحیه به همراه خواهد داشت، انجام دادن تمرینات ریلکسیشن و آرام سازی در این شرایط اهمیت بسیاری دارد و برای فرد مفید خواهد بود.
پیشنهاد مشاور: عوارض اضطراب که می تواند زندگی شما را مختل کند
4. اضطراب و دردهای مفصلی، کاهش قدرت سیستم ایمنی
بر اساس مطالبی که بیان شده است استرس و اضطراب مزمن باعث به وجود آمدن مشکلات زیاد و متعدد جسمی می شود و در نتیجه باید بدانید که سیستم ایمنی بدن از این مشکلات در امان نمی باشد و احتمال این که شما به خاطر سیستم ایمنی ضعیف به بیماری های مختلفی مبتلا شوید بسیار زیاد می باشد، در این شرایط سایر درد ها از جمله درد های مفصلی با شدت بیشتری احساس می شوند و مشکلات بسیاری مانند سردرد های عصبی را برای فرد به وجود می آورند.
توصیه در زمینه تجربه اضطراب و دردهای مفصلی
در صورتی که با دردهای مفصلی بسیاری رو به رو هستید باید به پزشک مراجعه کرده و از وضعیت پزشکی تان مطلع شوید در صورتی که بیماری خاصی ندارید به احتمال زیاد این درد ها به خاطر دلایل ذکر شده تحت شرایط اضطراب مزمن به وجود آمده است به همین دلیل باید شرایط زندگی تان را در نظر بگیرید و وضعیت آن را بازنگری کنید در صورتی که بدانید اضطراب خودتان را کاهش دهید و تغییراتی انجام دهید که اضطراب تان کم شود در این حالت به طور غیر مستقیم می توانید بر روی درد های تان اثر بگذارید و آن ها را کاهش دهید.
برای این که اضطراب و تنش های زندگی تان را کاهش دهید می توانید از روش هایی مانند ریلکسیشن، مراقبه، تکنیک های کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی و غیره را انجام دهید تا اضطراب و تنش شما کم شود، برای این که تغییرات ایجاد شده پایدار باشند باید از مشاور و روانشناس کمک بگیرید تا روش های صحیح مقابله با استرس و اضطراب را به شما آموزش دهد و هم چنین راهکارهای لازم را در اختیار شما قرار دهند تا زندگی آرام و بدون دردی داشته باشید.
پیشنهاد مشاور: تأثیرات استرس بر صورت | علائم+درمان
10 عامل که باعث درد مفصلی می شود
1.اضطراب و استرس
التهابی که بر اثر استرس ایجاد می شود یکی از مشکلات و اختلالات رایج در داخل بدن می باشد و می تواند باعث ایجاد درد هنگام حرکت شود. که در بالا به آن کامل پرداخته شد.
2. هوا
اگر شما از درد مزمن رنج می برید ممکن است متوجه شده باشید که در روزهایی که فشار هوا عوض می شود مفصل شما نیز اسپاسم یا سفتی را تجربه می کند. به طور مثال وقتی فشار هوا کم می شود، بافت های درون بدن بسط می یابند و این امر باعث فشار بیش تری به اعصاب می شود و در آخر باعث درد بیش تر در مفاصل می گردد. به همین دلیل این افراد ممکن است بتوانند با احساس درد در زانوهای خود طوفان را پیش بینی کنند!
دلیل دیگری که هوا می تواند بر درد مفاصل شما تاثیر بگذارد دمای آن می باشد. افزایش دمای هوا باعث کم شدن آب بدن می شود و بدون مایعات کافی در مفاصل، شما ممکن است درد مفصلی را بیش تر تجربه کنید.
3.کمبود فعالیت بدنی
فعالیت بدنی یکی از عواملی است که می تواند درد های مفصلی را کاهش دهد. البته این امر دشوار به نظر می رسد زیرا حرکت باعث درد می شود اما می توانید زیر نظر متخصص ماهیچه های اطراف مفاصل خود را تقویت کرده و با این روش درد مفاصل را کاهش دهید.
4. کمبود ویتامین D
در صورتی که برنامه غذایی متعادل نداشته باشید و به اندازه کافی در معرض آفتاب قرار نگیرید ممکن است دچار درد در مفاصل شوید.
5. آلرژی
حساسیت غذایی در کودکان امری بسیار شایع می باشد و معمولا از والدین خود به ارث می برند البته آلرژی غذایی ممکن است در بزرگسالی هم ایجاد شود. آلرژی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن نسبت به وجود یک ماده واکنش نشان می دهد و یکی از علائم آن درد مفاصل می باشد.
6. حساسیت فصلی
در طول فصل هایی که آلرژی رخ می دهد بدن درگیر مقابله با این عوامل خارجی می باشد و بنابراین باعث ایجاد التهاب می شود و این التهاب باعث تشدید درد مفصلی می گردد.
7.مصرف سیگار
حتما آگاهی دارید که مصرف سیگار عوارض متفاوتی را به دنبال دارد ولی شاید در مورد درد مفصلی اطلاعی نداشتید. سیگار به دلیل افزایش ترشح دوپامین در بدن باعث ایجاد اعتیاد می شود و به شما کمک می کند تا درد کم تری را احساس کنید. البته زمانی که تاثیر سیگار از بین می رود درد بیش تر می شود.
8.اضافه وزن
همان طور که مشخص است اضافه وزن باعث می شود فشاری که بر مفاصل وارد می شود بیش تر شود. هر پوند وزنی که اضافه شود چهار برابر بر فشار مفاصل زانو وارد می گردد.
9.مصرف الکل از عوامل ایجاد درد مفصلی
مصرف مشروبات الکلی نیز باعث از دست رفتن آب بدن می شود و همان طور که گفته شد در صورت عدم وجود مایعات کافی در مفاصل، مفاصل دچار درد و ناراحتی می شوند.
پیشنهاد مشاور: آیا نوشیدن الکل باعث کاهش اضطراب می شود؟
10. افسردگی
افسردگی شامل ناراحتی، از دست دادن علاقه، پایین آمدن انرژی، فکر به خودکشی، از دست دادن یا افزایش وزن ناگهانی و موارد دیگر می باشد. تحقیقات نشان داده است که فرد در هنگام افسردگی توانایی کم تری در مقاله با درد دارد و ضعیف تر می شود.
پیشنهاد مشاور: تست افسردگی با پاسخ تحلیلی رایگان + راهکار درمانی
تاثیر خدمات روانشناسی بر کاهش اضطراب
استرس و اضطراب در زندگی همه افراد وجود دارد و امری جدا نشدنی می باشد اما ضروری می باشد تا افراد راه کنترل و مدیریت استرس را یاد بگیرند و اجازه ندهند تا اضطراب و استرس سلامت جسمی و روانی آن ها را به خطر بیندازد.
در این شرایط با مراجعه به روانشناس می توانید روش های صحیح مقابله با استرس و اضطراب را بیاموزید و کیفیت زندگی تان را افزایش دهید، در این خصوص مرکز مشاور ستاره ایرانیان خدماتی را به صورت حضوری و تلفنی ارائه می دهند و پاسخ گو شما می باشند.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره استرس و اضطراب" مرکز مشاوره ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت از طریق 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597 انجام می شود.
دیدگاه خود را بنویسید