آیا آمال و آرزوهای مرد بر شغل همسرش مقدم است؟ آیا شاغل بودن زن خوب است؟ اتفاقات زیادی باعث شده است که من این باور را جزو باورهای مخرب قرار دهم.
آیا شاغل بودن زن خوب است؟
حدود سه سال پیش یک از همکارانم (خانم) به یک کنفرانس بین المللی دعوت شده بود که می توانست باعث ترفیع درجه او در کار شود او بسیار از این موقعیت خوشحال بود اما در همان موقع متوجه شد که همسرش برای یک سفر کاری باید به خارج از شهر برود و بچه ها تنها می ماندند، پس مجبور شد قید پیشرفت در کارش را بزند.
سوالی که به ذهن من رسید این بود که چرا شوهرش در خانه نماند؟ چرا برای بچه ها پرستار نگرفتند تا هردو به کار خود برسند؟
مراجع دیگری داشتم که استاد دانشگاه بود و شوهرش در یک شرکت کار می کرد و حقوقی چند برابر خانمش داشت، شرکت تصمیم به تاسیس شعبه دیگری گرفت و مرد خانواده اصرار داشت که همسرش از کارش استعفا بدهد و باهم نقل مکان کنند.
برای او هیچ اهمیتی نداشت که همسرش برای مقام علمی خود تلاش کرده و زحمت کشیده است و فقط عنوان می کرد که همسرش درآمد کافی را ندارد و اصلا احتیاجی نیست که او کار کند.
مورد تلخ دیگری که در طول جلسات مشاوره مشاهده کردم خانمی بود که پس از بارداری از تحصیل خود دست کشیده بود و از کودکانش مراقبت می کرد تا همسرش تخصص بگیرد و پزشک اطفال شود. پس از دو سال شوهرش به او گفته بود که دیگر او را دوست ندارد و می خواهد از او جدا شود.
در طول جلسات او همیشه گریه می کرد و میگفت کاش او هم تحصیلات خود را ادامه می داد تا اکنون بتواند برای خود کاری پیدا کند.
حتی من مواردی را به یاد می آورم که حقوق زن از همسرش بیش تر بود ولی باز هم مجبور شده بود که از کار خود استعفا دهد و در خانه بماند تا همسرش به مسافرت های کاری برود.
پیشنهاد مشاور: با باورهای مخرب زندگی زناشویی آشنا شوید.
آیا مرد نان آور خانواده است؟
متاسفانه در ازدواج های سنتی مرد نان آور خانواده تلقی می شود و زن معمولا خانه دار است و به مراقبت از کودکان می پردازد. کسانی که تلاش می کنند این زنان را آگاه کنند مشکل بزرگ تری به وجود می آورند زیرا می خواهند دیدگاه خود را به آن ها القا کنند.
به یاد داشته باشید که هرکسی یک شیوه زندگی را پیش می گیرد و قرار نیست همه مانند یکدیگر زندگی کنند.
در مثال هایی که گفته شد رفتار شوهران به شدت خودخواهانه بوده و تاثیر منفی در روابط آن ها به جای می گذارد به هرحال اگر همسران فداکاری می کردند مطمئنا روابط بین آن ها شکل بهتری پیدا می کرد.
بعضی از افراد هنوز هم فکر می کنند که شغل خوب و پردرآمد مختص مردان است. اگر خانم ها مستقل نباشند و کار نکنند دیگر احساس ارزشمندی پیدا نمی کنند و نمی توانند مادرانی موفقی باشند.
مردان و زنان باید به یکدیگر کمک کنند تا خانواده موفقی داشته باشند، مسئولیت های خانه می تواند بین زن و شوهر تقسیم شود. به نظر می آید که هم زنان و هم مردان می توانند بیرون و داخل خانه به فعالیت بپردازند ولی معمولا این امر را در خانواده ها مشاهده نمی کنیم.
با توجه به نظر جامعه شناسان، جامعه معمولا پسران را به سمت کار کردن، استقلال و فردگرایی می خواند در حالی که از دختران می خواهد مطیع و از نظر احساسی وابسته باشند.
مرد بودن معمولا با قدرت همراه است درحالی که زن بودن با احساساتی بودن و عشق به کار می رود.
نکته اصلی این بحث این است که زنانی که علاقه به کار دارند بدانند که چشم پوشی از شغلشان صرفا بخاطر همسرشان اشتباه است.
البته خوشبختانه روز به روز تعداد این نوع مراجعین و تبعیض جنسیتی کم تر می شود.
آیا کار کردن مفید است؟ | فواید شاغل بودن زن
- از نظر فکری مشغول می شویم (یکی از بیماری های روانی داشتن زمان زیاد برای فکر و خیال های سمی است که کار کردن آن را از شما می گیرد.)
- فرد را به چالش می کشد و سبب رشد و پیشرفت فردی می شود.
- احساس غرور، هویت و اعتماد به نفس را بالا می برد
- ارتباط و مهارت های اجتماعی فرد را تقویت می کند.
- به وضعیت مالی و اقتصادی خانواده کمک می کند.
- مادران شاغل، کودکان با اعتماد به نفس و خودباوری بالاتری دارند.
- دخالت دیگران در زندگی مشترک را کاهش می دهد.
معایب زن شاغل و کار خانم ها چیست؟
کار کردن همسر چه زن و چه مرد هنگامی آسیب زا است که دو رخداد زیر اتفاق بیوفتد:
- ساعات کاری و کار کردن بر زندگی مشترک مقدم شود
- درآمد حاصل از کار برای خود شخص خرج شود و برای خانواده در نظر گرفته نشود.
- وقتی زوجین هر دو بیرون خانه مشغول هستند و درآمد هر دو در زندگی مشترک خرج می شود، کارهای خانه به صورت اشتراکی انجام نشود.
- محیط کار و یا همکاران همسر در زندگی مشترک دخالت کنند.
- هنگامی که چارچوب های رفتاری و اختلاقی با همکاران رعایت نشود.
دقت کنید اگر می خواهید زندگی شما آسیب نبیند، برای دوستی ها و روابط خود چهارچوب تعیین کنید و نگذارید کسی پا روی آن بگذارد.
آیا کار کردن برای سلامتی مفید است؟
افراد شاغل از زندگی شادتر و سالم تری نسبت به افرادی که در شاغل نیستند برخوردار هستند.
سلامت جسمی و روانی افراد به طور کلی از طریق کار بهبود می یابد. افراد شاغل زودتر از بیماری بهبود میابند و کمتر در معرض بیماری طولانی مدت و ناتوانی قرار می گیرند.
به دلیل مزایای بهداشتی، افراد بیمار و معلول تشویق می شوند که در صورت اجازه پزشکشان، به کار خود برگردند یا در آنجا بمانند.
از سوی دیگر فعالیت و اشتغال سبب کاهش احتمال بروز اختلالات افسردگی، وسواس و خودکشی می شود.
زوج هایی که هر دو کار می کنند وقت کمتری برای فکر کردن به حواشی زندگی داشته و اختلافات کمتری در زندگی مشترک دارند.
مزایای بازگشت به کار برای افرادی که کارشان را ترک کرده اند | مادران بعد از تولد فرزند
هنگامی که افراد کار خود را ترک می کنند و بیکار می شوند این مشکلات را تجربه خواهند کرد:
- افسردگی
- مشکلات سلامتی جسمی و روانی بیشتر
- بیشتر دارو مصرف کنید و از خدمات پزشکی بیشتری استفاده کنید.
- امید به زندگی کوتاهتر
بازگشت به کار پس از یک دوره بیکاری منجر به بهبود چشمگیر سلامت جسمی و روانی می شود و اثرات منفی بیکاری در سلامتی را معکوس می کند.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره خانواده و ازدواج " مرکز مشاوره ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597 است.
دیدگاه خود را بنویسید