فوبیای عکس گرفتن. غلبه بر ترس از عکس گرفتن (Scopophobia) چیزی است که گفتن آن آسان تر از انجام دادن آن است، اما با داشتن طرز فکر درست می توان آن را بهبود بخشید. در اینجا چند ایده وجود دارد که به شما کمک می کند به فوبیا عکس گرفتن غلبه کنید.
آیا تا به حال در مورد اسکوپوفوبیا شنیده اید؟ این ترس از نگاه کردن یا عکس گرفتن در محیط اجتماعی است و اگرچه منحصر به فرد است اما یک فوبیا واقعی می باشد.
غلبه بر فوبیای عکس گرفتن
دلایل زیادی برای فوبیا عکاسی وجود دارد و دلیل آن هر چه که باشد، بدانید که می توانید بر آن غلبه کنید.
- آیا از دوربین یا صدای چرخش دوربین فیلمبرداری می ترسید؟
- آیا دیدن افرادی که دوربین های آماده دارند باعث می شود که بخواهید فرار کنید و پنهان شوید؟
- آیا از عکس گرفتن فراری هستید و در جمع ها از دیگران عکس میگیرید اما نمی گذاید کسی از شما عکس بگیرد؟
- آیا در هنگام عکس گرفتن دچار اضطراب و استرس می شوید؟
پیشنهاد مشاور: بهترین درمان ترس از ارتفاع| شناسایی تا درمان
نسبت به بدن خود احساس خوبی داشته باشید
1.بالا رفتن سن
سن اغلب دلیلی برای فوبیای عکس گرفتن می باشد، ما شبیه آن چیزی نیستیم که قبلاً به نظر می رسیدیم. چروک ها یا خطوط خنده همچنان به مرور ظاهر می شوند و کار زیادی نمی توان برای جلوگیری از آن انجام داد.
وقتی به تصاویر خود نگاه می کنیم، تمایل داریم فوراً چیزهایی را ببینیم که در مورد آن ها احساس بدی داریم یا خجالت می کشیم، بنابراین شما تنها نیستید.
این بار هنگام عکاسی سعی کنید به نقاط مثبت خود توجه کنید و معایب خود را بررسی نکنید.
2. برای عکاسی آماده شوید
یادگیری در مورد روند عکسبرداری و کارهایی که می توانید از قبل انجام دهید به شما کمک می کند تا آرامش داشته باشید. برای شروع، قبل از عکاسی هیچ تغییر شدیدی در ظاهر خود ایجاد نکنید. شما می خواهید شبیه خودتان باشید و زمان امتحان یک ظاهر جدید قبل از عکاسی نیست.
3. مو، آرایش و لباس
آرایش و موی حرفه ای بسیار مهم است. با این کارها شما با احساس اعتماد به نفس وارد عکاسی خواهید شد و نیازی نیست نگران باشید که به زیبایی همیشه نیستید. حتی برای مردان، آرایش می تواند سیاهی های زیر چشم و تغییر رنگ پوست شما را برطرف کند.
توجه داشته باشید که هدف این نیست که به نظر برسد چهره ای پر از آرایش دارید، هدف این است که شبیه بهترین خود به نظر برسید بنابراین این کار را به حرفه ای ها بسپارید. خرید یک لباس جدید برای این مناسبت این به شما کمک می کند تا برای عکسبرداری هیجان زده شوید، حتما از قبل لباس هایتان را اتو کرده و پرز گیری کنید.
4. دلیل فوبیای عکس گرفتن شناسایی و به عکاس خود اعتماد کنید
ابتدا از خود بپرسید که چرا از عکس گرفتن می ترسید؟ پاسخ شما هر چه باشد، می توانم به شما اطمینان دهم که دیگران نیز در برخی مواقع همین احساس را دارند. عصبی بودن جلوی دوربین طبیعی است. نگرانی های خود را با عکاس خود در میان بگذارید و آن ها می توانند مشکلات را یکی یکی برطرف کنند
بنابراین باید به عکاس خود و مهارت های او اعتماد کنید. در طول جلسه، عکس ها را با هم مرور کنید، اگر ترجیح میدهید با روشی متفاوت روبرو شوید یا موهایتان متفاوت باشد حتما به عکاس اطلاع دهید.
5. مدیتیشن
اگر مراحل قبل جواب نداد مدیتیشن را امتحان کنید.
این روزها، مدیتیشن تمرینی است که برای همه قابل دسترس است و شامل ذهن آگاهی است. هسته اصلی ترس، ناامیدی و اضطراب انسان، فقدان ذهن آگاهی نسبت به خود و دیگران است. وقتی یاد می گیریم خودمان را دوست داشته باشیم، خود و دیگران را بهتر درک می کنیم، با خودمان صبورتر هستیم، عیبهایمان را بهعنوان ویژگیهای انسانی میپذیریم و متوجه میشویم که همه مثل هم هستیم و ترسهایی داریم.
پیشنهاد مشاور: تست فوبیا و ترس | هراس | فوبیای اجتماعی با پاسخ
6. منحصر به فرد بودن خود را به خاطر بسپارید
هیچ کس شما نیستید، نگاه شما، افکار شما، ایده های شما خاص و ویژه می باشد. اصالت و منحصر به فرد بودن شما برای انسان های واقعی که به دنبال ارتباط هستند جذاب است بنابراین به خصلت ها و عیوب خود افتخار کنید.
7. روی عکس خود تمرکز کنید، نه اطرافتان
اگر از عکس گرفتن در اجتماع هراس دارید، هر زمان که به جایی رسیدید که می خواهید عکس خود را بگیرید، تمام توجه خود را روی عکس متمرکز کنید. از هدفون استفاده کنید تا صدای پس زمینه (و افکار منفی خودتان) را از بین ببرید.
پس از گرفتن عکسی که از آن راضی هستید، می توانید دوباره به واقعیت بازگردید و به دنبال مکانی برای عکس بعدی خود باشید. وقتی یک بار این کار را انجام میدهید متوجه میشوید که هیچکس به شما توجهی نکرده است، سپس، دفعه بعدی به تمرکز کمتر و کمتری نیاز دارد و خیلی زود، حتی به هدفون هم نیاز نخواهید داشت.
8. اعتماد به نفس داشته باشید
اگر کسی را ببینید که با دوربین به آرامی در خیابان های شهر خود قدم می زند و اضطراب دارد و مدام نگاه می کند تا ببیند چه کسی او را تماشا می کند، فکر می کنید که او بسیار بداخلاق یا عصبی است.
از طرف دیگر، اگر کسی را دیدید که مطمئن راه میرود و دوربین خود را در دست گرفته است به سادگی تصور میکنید که او عکاسی است که میداند چه کار میکند.
وقتی با اعتماد به نفس بیشتری رفتار می کنید، مردم حتی یک بار هم به شما نگاه نمیکنند بنابراین از کاری که انجام می دهید ترسی نداشته باشید.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره فوبیا، هیپنوتراپی و روانکاوی "مرکز مشاوره ستاره زندگی" تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.
دیدگاه خود را بنویسید