نشانه های افسردگی پنهان چه چیزهایی می باشد؟ یکی از شایع ترین بیماری های روحی و روانی، افسردگی می باشد که برخی از افراد به خاطر مسائل فرهنگی و ترس از انگ خوردن یا از دست دادن موقعیت شغلی، سعی در مخفی کردن افسردگی شان از دیگران دارند در صورتی که این اختلال به موقع شناسایی نشود و مورد درمان قرار نگیرد ممکن است منجر به خودکشی فرد شود.
افسردگی شدید شامل علائمی مانند احساس غم و اندوه، لذت نبردن از چیزها، کناره گیری از دیگران و غیره می باشد، متاسفانه افرادی که به افسردگی پنهان مبتلا می شوند ممکن از وجود آن آگاه نباشند زیرا افسردگی پنهان به سختی تشخیص داده می شود و از نظر ظاهری نیز کاملا متفاوت با آن چه در درونتان می گذرد، نشان داده می شود.
پیشنهاد مشاور: جدیدترین و پرمصرف ترین داروی ضد افسردگی
با توجه به این که درمان افسردگی از اهمیت بسیاری برخودار است و باعث بهبود عملکرد اجتماعی، جلوگیری از شدید شدن بیماری و آسیب مغزی می شود در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم تا با موضوع افسردگی پنهان آشنا شده و برخی از نشانه های آن را مورد بررسی قرار دهیم.
افسردگی پنهان چیست؟
به طور معمول افرادی که به افسردگی مبتلا هستند به راحتی قابل شناسایی می باشند زیرا علائم و نشانه های زیر به طور واضح در آن ها نشان داده می شود:
- در بسیاری از اوقات در خود فرورفته، ناراحت، غمگین و بی حوصله هستند و پرخاشگری می کنند.
- در میان صحبت هایشان باورهای منفی در مورد خود، دیگران و آینده دارند و این مسئله به خوبی نشان داده می شود.
- در عمل به خاطر احساس ناامیدی فراگیر می تواند از هر چیزی دست بکشند و دیگر برای رسیدن به هدفشان تلاش نکنند.
- تعاملات خود را محدود کرده و منزوی می شوند.
افرادی که به افسردگی پنهان مبتلا می شوند اوضاع کاملا متفاوت می باشد و نمی توان به راحتی از روی ظاهرشان متوجه افسردگی شد، زیرا ممکن است در گروه، افرادی اجتماعی و برون گرا باشند و آن ها به صورت ماهرانه احساسات واقعی شان را پنهان می کنند و نمی توان افسردگی آن ها را به راحتی تشخیص داد.
علائم و نشانه افسردگی پنهان
گاهی اوقات ممکن است نشانه های افسردگی در افراد به صورتی باشد که پنهان باقی بماند که در ادامه این مقاله به بررسی این نشانه ها و علائم افسردگی پنهان می پردازیم:
شاد و اجتماعی بودن در عین پنهان کردن بیماری
به طور معمول افرادی که به افسردگی پنهان دچار هستند، ممکن است به خاطر ترس و شرم سعی کنند بیماری شان را از دیگران مخفی کنند و بر اساس مطالبی که بیان شد این افراد ممکن است کاملا برون گرا، اجتماعی یا شوخ طبع باشند و با دیگران معاشرت خوبی داشته باشند . به طور کلی شخصی که به افسردگی پنهان مبتلا می شود می تواند احساسات خود را به صورت ماهرانه از دیگران مخفی کند.
پیشنهاد مشاور: برنامه برای غلبه بر افسردگی در خانه
نیاز به التیام زخم ها و ترس های قدیمی
ممکن است این افراد ترس ها و یا رنج های عاطفی دردناک و درمان نشده ای در زمان گذشته داشته باشند که نیاز به درمان داشته باشد اما تمایل ندارند در مورد رنج ها و بیماری هایشان با دیگران صحبت کنند و به درمان آن ها بپردازند.
این افراد در ظاهر شاد هستند و اعتماد به نفس بسیار زیادی دارند به همین دلیل افسردگی خود را نادیده می گیرند و برای درمان آن هیچ اقدامی انجام نمی دهند. در این خصوص افکار فلسفی در مورد مفهوم مرگ و زندگی شخص مبتلا به افسردگی پنهان، باعث می شود تا در برخی از اوقات افراد تا مرز خودکشی یا اقدام به آن پیش بروند.
اختلالات خوردن از علائم افسردگی پنهان
در صورتی که فرد دچار عادت های غیرطبیعی در غذاخوردن و هم چنین تغییرات اشتها مانند افزایش یا کاهش ناگهانی اشتها شود می توان آن را نشانه ای از علائم افسردگی پنهان در نظر گرفت در این شرایط با مراجعه به پزشک می توان مشکل را برطرف کنید.
برخی از افراد برای رهایی از غم و اندوه به نوشیدن الکل روی می آورند که این مسئله باید مورد توجه و بررسی قرار گیرد و فرد مورد درمان قرار گرفته تا به خاطر افسردگی به الکل وابسته نشود.
اهمیت ندادن به مسائل
یکی دیگر از نشانه های افسردگی پنهان بی میلی و بی تفاوتی نسبت به مسائلی که در گذشته از اهمیت بسیاری برای فرد داشته است می باشد، این افراد به دلیل بی حسی خود نمی توانند نسبت به محبت و نگرانی دیگران واکنش نشان دهند و بسیار معذب می باشند، فردی که به افسردگی پنهان دچار شده است لزومی به شاد بودن به معنای واقعی در زندگی نمی بیند. و سعی نمی کند شاد و پر انرژی باشد.
ابراز خشم و عصبانیت
افرادی که به افسردگی پنهان مبتلا هستند به سرعت خشمگین شده و عصبانیت خودشان را نشان می دهند، این افراد بسیار تحریک پذیر می باشند و دارای نوسانات خلقی مداوم و یا فراز و نشیب های مخصوص به خودشان می باشند. آن ها بسیار پر توقع هستند و میزان توقعات و خواسته های آن ها از دیگران زیاد می باشد در این شرایط توصیه می شود تا اطرافیان آن ها را مورد سرزنش قرار ندهند و نرنجانند و سعی کنند با آن ها رفتار ملایم و خوبی داشته باشند.
پیشنهاد مشاور: درمان افسردگی با مراجعه به روانشناس یا روانپزشک
خستگی مفرط و اختلالات خواب
یکی از رایج ترین علائم افسردگی پنهان خستگی مفرط و دائمی افراد مبتلا می باشد، این افراد به طور معمول خواب کافی ندارند و از اختلالات خواب زیادی رنج می برند. ممکن است این افراد در شب بیش از حد معمول بخوابند اما در طول روز احساس خستگی مفرط و بی خوابی می کنند و همین مسئله باعث می شود تا همیشه شاکی و نالان باشند.
درخواست کمک و سپس پس گرفتن آن
افرادی که به افسردگی پنهان مبتلا هستند به طور معمول سعی می کنند تا مشکل خود را از دیگران مخفی کنند اما در برخی اوقات به خاطر فشاری که تحمل می کنند، مقاومت آن ها شکسته می شود و راضی می شوند تا به مشاور مراجعه کنند و مشکل خود را با او در میان بگذارند.
اما این افراد هنگامی که جلسات درمان را شروع می کنند در همان جلسات ابتدایی احساس پشیمانی کرده و حس می کنند زیاده روی کرده اند و نباید درمان شان را ادامه دهند، زیرا آن ها تصور می کنند اگر درمان شان را ادامه دهند به معنی پذیرش افسردگی می باشد به همین دلیل از درمان خود منصرف می شوند و به یک باره از ادامه حضور در جلسات انصراف می دهند.
ابراز احساسات به صورت اغراق آمیز
افرادی که به افسردگی پنهان مبتلا هستند به طور معمول احساسات شدیدی از خودشان نشان می دهند به طور مثال اگر فردی در حالت عادی با دیدن صحنه های ناراحت کننده یک فیلم واکنش هیجانی نشان ندهد در صورتی که شخص دچار افسردگی پنهان باشد به شدت گریه کرده و ناراحت می شود، همین مسئله در دیگر حالات هیجانی فرد نیز وجود دارد و مشکلاتی را برای او ایجاد می کند.
درمان افسردگی پنهان
در صورتی که به افسردگی پنهان مبتلا شده اید و به هر دلیلی نمی توانید در مورد بیماری تان با دیگران صحبت کنید و از بیان دغدغه ها و نگرانی های خود می ترسید، کمک گرفتن از مشاوره افسردگی بسیار مفید می باشد زیرا با گوش دادن دقیق و همدلانه به صحبت ها، درک و پذیرش عمیق بدون هیچ قضاوتی و ارائه راهکارهای مناسب از جمله خدماتی می باشد که در جلسات درمان می توانید با کمک مشاور به آن دست یابید و از کمک های او بهره مند شوید.
پیشنهاد مشاور: چگونه با شمشیر شادی افسردگی را از پای درآورید؟
با مراجعه به مشاوره می توانید با استفاده از روش های مختلفی از جمله دارودرمانی، روان درمانی و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی به درمان افسردگی پنهان شما کمک شود و توجه داشته باشید که مشاوره افسردگی حتما باید زیر نظر یک مرکز معتبر و دارای نظام روانشناسی باشد در این راستا مرکز مشاوره ستاره ایرانیان خدماتی را به صورت حضوری و غیرحضوری ارائه می دهد که می تواند برای مراجعین مفید باشد.
در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان شرایطی را برای شما فراهم آورده ایم تا در هر کجای کشور که باشید بتوانید با مشاوران به صورت تلفنی و حضوری ارتباط برقرار کنید این مرکز خدمات با کیفیتی را ارائه می دهد و به شما تضمین خواهد داد تا در کمترین زمان به درمان مشکلات و مسائل شما بپردازد و در صورتی که اطرافیان شما دچار این اختلال می شود و از این مسئله رنج می برد با کمک راهکارها و روش های گوناگون می توانید به درمان او کمک کنید تا هر چه سریع تر اختلالش مورد درمان قرار گیرد.
سوالات متداول
چگونه می توان از بروز افسردگی پنهان پیشگیری کرد؟
افراد باید سعی کنند سبک زندگی سالمی را در پیش گیرند و روابط اجتماعی شان را با دیگران حفظ کنند و مهارت های ارتباطی قوی داشته باشند تا بتوانند با اطرافیان به خوبی ارتباط برقرار کنند.
در صورتی که با غم و اندوه در زندگی مواجه شدند باید سعی کنند از حالت ناراحتی خارج شوند و روند عادی زندگی شان را حفظ کنند.
هم چنین تغذیه و خواب مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است و نقش بسیار مهمی در پیشگیری از افسردگی و دیگر اختلالات روانی دارد و فرد باید سعی کنید تغذیه مناسب و خواب کافی داشته باشد.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره افسردگی و مشاوره اضطراب " کلینیک روانشناسی ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت با مشاور از طریق شماره های 02122354282و 02122247100و 09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.
دیدگاه خود را بنویسید