افراد بسیاری هستند که نمی توانند مسائل و مشکلات زندگی خود را به درستی حل کنند و قادر نیستند استرس و افسردگی را تحمل کنند، در این مقاله راه هایی برای مقابله با افسردگی و شاد بودن آورده شده است.
آن ها ممکن است برای مقابله با مشکلاتشان از روش های ناکارآمد و ناسازگار استفاده کنند، این کار استرس بیشتری برای آن ها به وجود می آورد.
افرادی که به اختلال افسردگی دچار می شوند، نسبت به آینده دید انعطاف پذیری ندارند، آینده خود را بسیار منفی در نظر می گیرند و احساس می کنند که مدام درگیر تجربه های ناخوشایند هستند.
راه های زیر به شما کمک می کند تا افسردگی را شکست دهید:
پایداری از راه های مبارزه با افسردگی
افرادی که به افسردگی مبتلا می شوند خیال می کنند که برای همیشه درگیر مشکلات باقی می مانند، آن ها فکر می کنند که قدرت تغییر افکار منفی را ندارند و مشکلات هیچ گاه آنان را رها نمی کند.
اما افرادی که افسرده نیستند تجارت منفی را موقتی می دانند، از آن ها درس می گیرند و این تجارت منفی را طولانی و همیشگی در نظر نمی گیرند.
کلی نگری
افرادی که به افسردگی دچار می شوند غرق در مشکلات خود شده و آن را به همه چی ربط می دهند، اما افراد سالم مسائل و مشکلات را از خودشان دور می کنند و می توانند بین رویدادهای منفی و مثبت زندگی نوعی تعامل به وجود آورند و به طور مثبت به مسائل اطراف خود نگاه کنند.
مسئولیت پذیری در درمان افسردگی
اگر برای افراد افسرده مشکلی به وجود آید، خودشان را مسئول تمام مشکلات و نقص های خود می دانند اما فرد غیر افسرده سعی می کند تا اگر مشکلی به وجود آمد آن را تغییر دهد، در این حالت فرد مسئولیت کار خود را قبول می کند اما خود را برای نقص هایش سرزنش نمی کند.
افسردگی باعث می شود تا افراد از نظر روحی و جسمی مشکلاتی را تجربه کنند که در زیر نمونه هایی از آن را ذکر می کنیم:
- خلق افسرده
- کاهش علاقه به فعالیت ها
- کاهش قابل ملاحظه وزن یا افزایش وزن
- بی خوابی و پر خوابی
- تحریک یا کندی
- خستگی یا فقدان انرژی
- احساس بی ارزشی یا احساس گناه
- کاهش توانایی تمرکز
- افکار تکرار شونده در مورد مرگ یا خودکشی
بر اساس مطالعاتی که روانشناسان در مورد افسردگی انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که افسردگی به چندین دلیل متفاوت به وجود می آید.
نگرانی و افکار منفی
بر اساس مطالعات انجام شده نگرانی با افسردگی رابطه دارد.
بسیاری از اوقات افکار منفی به طور ناخواسته وارد خودآگاهی فرد می شود و برای او ناراحتی و فشار های روانی را به همراه خواهد داشت. فرد در این هنگام دچار تردید هایی خواهد شد و در مورد ارزش های خود، دلواپسی های خود در آینده و توهماتی که در گذشته بر او گذشته است دچار شک خواهد شد.
این افکار باعث می شوند تا سلامت فرد به خطر بیفتد و از نظر اخلاقی دچار افکار و خلق منفی شود، در این هنگام مشکلاتی برای فرد به وجود خواهد آمد.
اما بسیاری از افراد هستند که می توانند افکار ناخواسته خود را با افکار مثبت به درستی جا به جا کنند و به این روش به تفکرات منفی و نگران کننده خود خاتمه بخشند.
پیشنهاد مشاور: روش های درمان افسردگی | با دارو و بدون دارو | درمان سریع | عوارض
متاسفانه بسیاری از افراد دچار افسردگی طولانی مدت می شوند، در این حالت افکار منفی به صورت پایدار و ثابت در آن ها به وجود آید و ممکن است به دلیل آن که نتوانسته اند افکار منفی خود را کنترل کنند، دچار افسردگی شده اند.
بهبود خواب و تغذیه
خواب و تغذیه جزو مواردی هستند که تاثیر زیادی بر افسردگی دارند، متاسفانه بسیاری از افراد از اهمیت این دو امر آگاه نیستند، به طور کلی افسردگی باعث اختلال در خواب و تغذیه می شود بنابراین کنترل این امور ممکن است دشوار شود.
ممکن است نتوانید به خواب بروید یا نتوانید از خواب بیدار شوید، در اینجا نکاتی برای بهبود کیفیت خواب شما آورده شده است:
- حداقل یک ساعت پیش از خواب موبایل و تلویزیون را خاموش کنید
- برای بهبود کیفیت خواب دمای اتاق را در درجه ای مناسب و دلخواه قرار دهید.
- سعی کنید کمی کتاب بخوانید یا به موسیقی های آرامشبخش گوش دهید.
- به هیچ عنوان پیش از خواب فیلم های ترسناک یا موسیقی راک گوش ندهید.
- از انجام ورزش پیش خواب اجتناب کنید.
- نوشیدنی های انرژی زا و مصرف کافئین را در شب کنار بگذارید.
تغذیه نیز اهمیت زیادی در درمان افسردگی دارد زیرا بدن شما باید توانایی مقابله با افسردگی را داشته باشد. شاید عجیب به نظر برسد ولی تحقیقی که در سال 2012 انجام شد نشان داد که مصرف روی باعث کاهش افسردگی می شود.
بنابراین سعی کنید تا در طول هفته از تمام مواد غذایی استفاده کنید. برای این کار یک برنامه غذایی مناسب تهیه کنید و سعی کنید مطابق آن عمل کنید.
خصوصیات رفتاری فرد افسرده
نمی توان گفت که تمام افراد افسرده ویژگی های یکسانی دارند، اما در ادامه بارزترین خصوصیات افسردگی ذکر شده است:
- خلق افسرده و غمگین، فرد در مواجهه با مشکلات ممکن عصبی، افسرده یا به شدت غمگین شود.
- تغییرات خلق و خو
- بغض و گریه، فرد ممکن است به بهانه های مختلف در مقابل دیگران گریه کند، نتواند خودش را کنترل کند و در مورد مسائل مختلف به سرعت ناراحت شود به طوری که غم و اندوه او در چهره اش نمایان می شود.
- فرد افسرده از نظر ظاهری علاقه ای ندارد به خودش برسد.
- فرد افسرده دوست دارد تنها باشد و علاقه ای به گشت و گذار، تفریح و مسافرت ندارد و از رفتن به مهمانی و مجالس امتناع می ورزد.
- کاهش انرژی روانی، انرژی روانی افراد افسرده کاهش می یابد، به طوری که فرد ممکن است در زمینه های رفتاری، کلامی و خلقی از میزان نرمال و عادی خود پایین بیاید و فرد حس کند که دیگر توانایی لازم برای انجام این کارها را ندارد و آن ها را به درستی انجام نمی دهد.
- کاهش مهارت ها، افراد در زندگی خود مهارت های لازم برای مقابله با مشکلات را می آموزند اما هنگامی که به افسردگی دچار می شوند این مهارت ها کاهش یافته است و مثل قبل نمی توانند از این مهارت ها استفاده کنند.
- از دست دادن انگیزه، فردی که افسرده می شود بسیار بی انگیزه شده، حوصله انجام کار ها و پیگیری آن ها را ندارد، نسبت به مسئولیت های خود بی توجه است، از انجام کارها شانه خالی می کند و انگیزه لازم برای دنبال کردن کارها را ندارد.
بر اساس نظر روانشناسان، افسردگی یک بار در زندگی فرد به وجود می آید و دفعات دیگر ممکن است یا به صورت حملات متوالی و تکراری در طول زندگی فرد، زمانی که افسرده نیست و یا به صورت مزمن و پیوسته در یک دوره اتفاق بیفتد و نیاز به درمان داشته باشد.
پیشنهاد مشاور:11 واقعیت عجیب که باید در مورد افسردگی بدانید
افسردگی یک نوع اختلال است که در زمینه های زیستی و شیمیایی ممکن است به وجود آید و بیشتر بر روی تفکرات، خلق، احساسات، رفتار و سلامت جسمی فرد اثر می گذارد.
گاهی یک زندگی پر از استرس و تنش به عنوان محرک افسردگی عمل کند. به طور کلی افسردگی درجات متفاوتی دارد بعضی افسردگی ها ممکن است شدت بسیاری داشته باشد(افسردگی دائم و شدید) در این صورت می توانید با روش درمانی صحیح در عرض چند هفته می توان این بیماری را بهبود بخشید تا فرد به حالت عادی خود بر گردد.
بسیاری از افراد به خاطر تنش های زندگی، با ناکامی ها و نا امیدی های دچار می شوند و تجربه های ناخوشایندی را در زندگی تجربه می کنند، به همین دلیل آن ها دچار غم، اندوه و افسردگی می شوند.
این در حالی است که افراد دیگری که درگیر افسردگی نیستند، می توانند به خوبی مشکلات خود را حل کنند و کمتر دچار افسردگی می شوند، ولی افرادی که مهارت حل مشکل را نیاموخته اند به احتمال زیاد درگیر افسردگی می شوند.
یکی از روش هایی که برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد همین روش حل مسئله می باشد که یک روند درمان شناختی رفتاری می باشد.
اما بیماران افسرده به دلیل تفکرات منفی که دارند توانایی حل مسئله را از دست می دهند.
طبق نظر مشاوران، نوجوان و بزرگسالانی که به افسردگی دچار می شوند با ورزش و داشتن برنامه ورزشی مناسب می توانند اقدامات لازم برای درمان افسردگی خود انجام دهند، ورزش برای درمان افسردگی مناسب و موثر می باشد.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره افسردگی" مرکز مشاوره ستاره " تماس حاصل کنید، رزرو وقت از طریق 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597 انجام می شود.
دیدگاه خود را بنویسید