درمان رواشناسی باید متناسب با اختلال پیش آمده صورت گیرد تا بتواند بهترین نتیجه را بدست آورد. دارو درمانی، رواندرمانی، هیپنوتراپی، نوروتراپی و درمان شناختی رفتاری همگی روش های درمانی روانشناسی هستند برای افراد و موقعیت های مختلف به کار می روند.

انواع مختلف درمان روانشناسی کدامند؟

درمان های روانشناسی معمولا به دو روش دارو درمانی و روان درمانی انجام می شوند. دارو درمانی نیاز به مراجعه به متخصص برای تجویز دارو را دارد ولی در طول روان درمانی فرد از طریق صحبت کردن درمان می شود.

البته درمان مختلط هم وجود دارد که در آن روانپزشک هم با بیمار صحبت می کند هم برای او دارو تجویز می کند.

پیشنهاد روانشناسی: البته روش سوم (نوروتراپی) هم وجود دارد که درمان بدون دارو صورت می گیرد و با روش روان درمانی تلفیق می شود. این روش در به عنوان یک رویکرد جدید جهانی در مرکز مشاوره ستاره پیشنهاد می شود.

فایل صوتی درمان روانشناسی

روان درمانی

رواندرمانی روش های مختلفی دارد و ممکن است انتخاب یکی از آن ها کمی گیج کننده به نظر برسد اما با استفاده از روش هایی می توان این پیچیدگی را آسان تر کرد.

اگر روانشناس شما همانند فروید به نقش تعارض های ناهشیار در ایجاد اضطراب اعتقاد داشته باشد ممکن است به شما توصیه کند که از درمان های پویشی استفاده کنید البته این روش ممکن است شامل دارو درمانی هم بشود.

ممکن است شما احتیاج داشته باشید که از کمک روانکاو هم استفاده کنید، در این صورت مشکلات شما به صورت عمقی بررسی می شوند.

معمولا روانکاوی آهسته پیش می رود و درمانگران علاقه دارند که سرعت کار را زیاد نکنند ولی بعضی از درمانگران هستند که علاقه دارند سریع تر به کار خود بپردازند.

روان درمانی ممکن است تاثیر بسیار زیادی بر زندگی شما داشته باشد زیرا بیش تر جنبه های زندگی شما را مورد بررسی قرار می دهد و به همین دلیل با درمان یک مشکل بقیه جنبه های زندگی شما را هم بهبود می بخشد. 

به طور مثال روان درمانی علاوه بر این که مشکلات شما را در خانواده حل می کند باعث بهبود کار شما در محل کار هم می شود.

درمان روانشناسی چه تاثیری بر بهبود شما دارد؟ (1)

درمان شناختی-رفتاری یا بین فردی

حال اگر درمانگر شما به نقش تعارض های ناهشیار در ایجاد اضطراب اعتقاد نداشته باشد، درمانی متفاوت برای شما در نظر می گیرد. در این حالت احتمالا درمان شناختی-رفتاری یا بین فردی را به شما پیشنهاد می دهد.

این نوع درمان ها نسبت به روانکاوی کوتاه تر هستند. تمرکز این روش ها برخلاف روانکاوی به نشانه های بیماری است و به وسیله برنامه و تمرین به شما کمک می شود تا مشکلات کمتری را تجربه کنید.

 احتمالا پس از 5 تا 10 جلسه اول شما تاثیرات این درمان را متوجه می شوید. 

پس از کاهش نشانه ها می توان از روانکاوی کمک گرفت تا علاوه بر کاهش نشانه ها به درک مشکلات ریشه ای هم پرداخت.

زوج درمانی یا خانواده درمانی

اگر مشکلات شما همه ی اعضای خانواده را درگیر می سازد باید از زوج درمانی یا خانواده درمانی استفاده کنید. حضور همه اعضای خانواده در کنار یکدیگر ممکن است کمک زیادی به درمان افراد بکند. 

همچنین درمانگر در این حالت می تواند حرف های همه را گوش بدهد و نوع برقراری ارتباط آن ها با یکدیگر را تجزیه و تحلیل کند.

گروه درمانی

اگر درمانگر احساس کند که بیمار زمانی که با افراد دیگری که مشکل او را دارند در یک محل قرار بگیرد سریع تر بهبود می یابد، از گروه درمانی استفاده می کند. 

از فواید گروه درمانی می توان به کاهش احساس شرم و خجالت بیماران اشاره کرد. تحقیقات نشان می دهد افرادی که در گروه درمانی قرار می گیرند معمولا سریع تر از بقیه افراد بهبود می یابند.


روان درمانی چگونه موثر واقع می شود؟

طی تحقیقات انجام شده برخی از افراد عقیده دارند که روان درمانی ترکیب های شیمیایی مغز را به منظور بهبود کارکرد آن تغییر می دهد. 

روان درمانی امری پیچیده است، معمولا به روابط بین فردی بستگی دارد، برای هر فرد منحصر به فرد انجام می شود و نمی توان برای تمامی افراد دستورالعمل های یکسانی در نظر گرفت.

عواملی که در روند روان درمانی نقش دارند شامل موارد زیر می شوند.

ارتباط بین بیمار و درمانگر در درمان روانشناسی

 این امر مشخص است که درمانگر باید تخصص لازم را پیدا کرده باشد و فردی کاردان باشد. بیمار معمولا جنبه های مختلف شخصیتی درمانگر را بررسی می کند و آن را به صورت هشیار یا ناهشایر در شخصیت خود ترکیب می کند.

 به همین دلیل درمانگر می بایست از شخصیت و تاریخچه زندگی اش برای معنا دادن به شخصیت و تاریخچه زندگی بیمار استفاده کند. 

برای مثال رفتار شما به صورتناخودآگاه در برابر یک فرد موفق، استاد دانشگاه، دوست، یک فرد معروف و غیره به شکل های متفاوتی بروز پیدا می کند به همین منظور روانکاو سعی می کند تا خود را در قالبی معرفی کند که ناخودآگاه شما کم ترین حالت تدافعی را پیدا کنید.

تعهد درمانگر به درمان

 این تعهد مبنای اساسی بهبود شما است. این تعهد به شما کمک می کند تا اطلاعات ناهشیار خود را به هشیار تبدیل کنید و راه های بهتری برای مقابله با مشکلات خود پیدا کنید. 

اینگونه شما می توانید:

  1.  رفتار بهتری نشان بدهید،
  2.  از پرخوری دست بکشید،
  3.  رفتارهای وسواس گونه خود را کنار بگذارید،
  4.  همسر خود را بیش تر دوست داشته باشید،
  5.  فرزند بهتری باشید،
  6. به بقیه بیش تر کمک کنید
  7.  درد کم تری را تجربه کنید.

درمان روانشناسی چه تاثیری بر بهبود شما دارد؟ (1)

احساسی که در مورد درمانگرم دارم چقدر اهمیت دارد؟

احساسات شما در مورد درمانگر اهمیت زیادی دارد. وظیفه درمانگر شما این است که محیط درمانی و روابط را به شکلی ایجاد کند که مشکلات شما با کمک آن بهبود یابند.

در اولین جلسات بسیار مهم است که شما احساس امنیت کنید و بتوانید با آرامش در مورد بخش های دردناک و ناراحت کننده زندگی خود صحبت کنید.

این که شما درمانگر خود را دوست داشته باشید حتما بدین معنی نیست که درمانگر مناسب را انتخاب کرده اید. مهم نیست که شما درمانگرتان را دوست دارید یا از او متنفر هستید. 

درمانگر خوب در کار خود جدی است و محیطی امن برای ابراز احساسات شما فراهم می کند و به این احساسات احترام می گذارد. 

در این حالت حتی اگر در ابتدا از درمانگر خود متنفر هم باشید باز هم به صحبت های او گوش می دهید و احساس امنیت می کنید.

این احساس تنفر ممکن است نکات جدیدی را در مورد شخصیت شما آشکار کند.

 شما ممکن است درمانگر را در نقش یکی از افراد نزدیک به خودتان تصور کنید ولی ترس از طرد یا مسخره شدن باعث می شود که این احساسات مثبت در جهت مقابله با احساس ترس و طرد شدن برانگیخته شود.

شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره روانشناسی"مرکز مشاوره ستاره ایرانیان" تماس حاصل کنید، رزرو وقت از طریق شماره های 02122354282 و 02122247100 و  09035673050 و 09108347597 امکان پذیر است.