آیا افسردگی بی دلیل وجود دارد؟ افسردگی دلایل زیادی دارد که درک آن ها می تواند دشوار باشد. در برخی موارد، افسردگی می تواند با تجربه های دردناک زندگی فرد مرتبط باشد، مانند از دست دادن و فوت دیگران یا رویدادهای آسیب زا می باشد.
افراد دیگر ممکن است به دلیل داشتن سابقه خانوادگی در زمینه بیماری روانی درگیر افسردگی گردند. علاوه بر این افسردگی ممکن است، پیش از قائدگی، یائسگی، طلاق و جراحی نیز به وجود آید.
آیا می توان بی دلیل افسرده شد؟
به طور کلی می توان گفت هر تغییری در زندگی روتین فرد می تواند باعث ایجاد افسردگی شود. با این حال، برخی از افراد بدون هیچ دلیلی احساس افسردگی پیدا می کنند.
این افراد معمولا این افسردگی را بی دلیل می دانند زیرا سطح زندگی آن ها از دیگران بهتر است اما نمی توانند خوشحال باشند یا از زندگی خود لذت ببرند.
برخورد با افراد افسرده
شاید عجیب به نظر بیاید اما در بیش تر مواقع این دیگران هستند که باعث می شوند فرد فکر کند بدون هیچ دلیلی درگیر افسردگی شده است.
به طور مثال فرض کنید، خواهر 17 ساله شما می گوید که افسرده شده است.
شما به سرعت می گویید که سن او کم است و دلیلی ندارد که در این سن درگیر افسردگی شود.
در این شرایط فرد به سرعت به این موضوع می اندیشد که افسردگی او بدون دلیل و بدون ریشه می باشد. این برخورد بسیار غلط و آسیب زا می باشد.
در این حالت فرد احساس ناامنی پیدا می کند و مدام از خودش می پرسد که چرا افسرده است و جوابی برای آن ندارد. این کار باعث می شود که احساس پوچی پیدا کنند. به یاد داشته باشید که شما موظف نیستید دلیلی برای افسردگی خود به دیگران ارائه دهید.
در صورت عدم وجود "محرک" مانند مرگ یکی از عزیزان، طلاق یا از دست دادن شغل فرد بازهم ممکن است احساس کنند که بی دلیل دچار افسردگی شده است.
شخص افسرده ممکن است:
به دوران کودکی خود نگاه کند و به دنبال ریشه افسردگی خود بگردد و اگر نتوانست آن را پیدا کند یا به عبارت دیگر افسردگی خود را «توجیه» کند نگران و مضطرب می شود.
در این شرایط فرد از بروز افسردگی خود می ترسد و از طرفی عملکرد او در مدرسه و یا محل کار به شدت افت می کند و معلم یا رئیس ممکن است این افت را دلیلی بر بی مسئولیتی فرد بداند.
فشار برای "توجیه" افسردگیمی تواند طاقت فرسا باشد به همین دلیل افراد افسرده هستند ممکن است تلاش کنند تا احساس واقعی خود را پنهان سازند.
در ظاهر ممکن است به نظر برسد که حال آن ها خوب است و خوشحال هستند ولی از درون به شدت افسرده می باشند.
این موضوع صدمات زیادی را به دنبال دارد زیرا فرد روز به روز منزوی تر می گردد.
بر روی دلایل ریشه ای تمرکز کنید
برای بهبود و درک افسردگی بهتر است که بر دلایل ریشه ای و اصلی آن تمرکز کنید، برخی از عوامل، مانند ساختار مغز، ژنتیک و مشکلات محیطی مواردی نیستند که فرد بتواند آن ها را کنترل کند.
بنابراین باید به عواملی تمرکز کنیم که شامل سبک زندگی فرد می شود و قابل تغییر است، اما میزان توانایی یک فرد در تغییر این رفتار به خود او بستگی دارد.
افسردگی انرژی فرد را کاهش می دهد و توانایی فعالیت های فیزیکی و ورزش را از فرد سلب می کند.
افسردگی و غم و اندوه چه تفاوتی دارند؟
افسردگی و اندوه دو امر کاملا متفاوت هستند اما بسیاری از افراد غمگین به اشتباه تصور می کنند که افسرده هستند زیرا غم و اندوه از علائم افسردگی نیز می باشد.
پیشنهاد مشاور: آیا هر کس ناراحت باشد افسرده است؟
بنابراین چگونه می فهمید که افسرده هستید؟ برای این کار علائم زیر را چک کنید:
علائم اصلی افسردگی
اگر علائم زیر را به مدت بیش از دو هفته به طور مداوم تجربه کنید، به احتمال زیاد شما درگیر افسردگی می باشید:
- عصبانیت
- اضطراب شدید
- تغییر در اشتها (همراه با کاهش وزن یا افزایش وزن)
- خستگی یا کمبود انرژی
- احساس غم یا پوچی
- احساس بی ارزشی، ناامیدی یا گناه بیش از حد
- از دست دادن علاقه به فعالیت های مورد علاقه
- دردهای جسمانی بدون هیچ دلیل خاصی
- مشکلات مربوط به تفکر، حافظه، تمرکز و تصمیم گیری
- مشکلات مربوط به خواب
- فکر به مرگ و خودکشی
پیشنهاد مشاور: تست افسردگی با پاسخ تحلیلی رایگان + راهکار درمانی
گریه بی دلیل و افسردگی
بسیاری از افراد تصور می کنند که گریه بی دلیل حتما به دلیل افسردگی می باشد اما اینگونه نیست گریه بی دلیل می تواند به دلیل قائدگی، بارداری، خستگی شدید، اضطراب، غم و اندوه و افسردگی باشد. بنابراین نمی توان گفت که زمانی که فرد بی دلیل خاصی گریه می کند حتما افسرده می باشد.
چگونه جلوی گریه را بگیریم
گریه یک روش کاملاً طبیعی برای ابراز احساسات است. اما شخصی که اغلب بدون دلیل مشخصی گریه می کند، ممکن است از گریه در زمان های نامناسب مضطرب شود،.
سه راه کاری که در ادامه ذکر می شوند باعث جلوگیری از گریه می شود، اما به خاطر داشته باشید که این کار تنها یک راه موقت می باشد و نمی تواند این مشکل را درمان سازد:
- فشار دادن زبان به سقف دهان
- شل کردن عضلات صورت
- خاراندن پوست بین انگشت شست و انگشت اشاره
- پلک نزدن
- فکر کردن به چیزهای شاد و خوشحال کننده
- نفس های عمیق و طولانی
اگر نگران هستید که بیش از اندازه گریه می کنید بهتر است با یک مشاور در این مورد صحبت کنید. به خاطر داشته باشید که گریه شدید معمولا در افسردگی خفیف مشاهده می شود زیرا در افسردگی شدید فرد در بیان و بروز احساسات خود مشکل دارد.
گاهی گریه بی دلیل در خانم ها می تواند ناشی از دوران قاعدگی باشد.
افسردگی و خودکشی
در مورد رابطه بین این دو در مقالات دیگر به طور کافی توضیح داده شده است اما در صورت مشاهده علائم زیر حتما فرد را پیش روانشناس یا روانپزشک ببرید و به هیچ عنوان این علائم را دست کم نگیرید:
- صحبت در مورد خودکشی
- بخشیدن اموال یا نوشتن وصیت نامه
- صحبت در مورد اینکه زندگی ارزش ندارد
- تهدید به خودکشی
بسیاری از افراد تصور می کنند که زمانی که فرد در مورد خودکشی حرف می زند تنها به دنبال جلب توجه می باشد اما اینگونه نیست و بسیار دیده شده است کسانی که خودکشی کرده اند با این کار سعی داشتند که از دیگران کمک بگیرند.
پیشنهاد مشاور: آیا افسردگی منجر به خودکشی می شود؟
انواع افسردگی
در اینجا انواع افسردگی به طور خلاصه آورده شده است تا در صورتی که تصور می کنید درگیر افسردگی هستید بتوانید نوع افسردگی خود را نیز تشخیص دهید:
- افسردگی پس از زایمان
- افسردگی فصلی
- افسردگی شدید
- اختلال دو قطبی
- اختلال شخصیت مرزی
- اختلالات اشتها
- افسردگی پیش از قائدگی (سندرم پیش از قاعدگی)
- افسردگی پس از جراحی
- افسردگی دوران بارداری
- افسردگی پس از طلاق
- افسردگی یائسگی
- افسردگی بی قائده
محتوا متعلق به " کلینیک روانشناسی ستاره " می باشد.
دیدگاه خود را بنویسید