با راههای از بین بردن افسردگی پس از زایمان آشنا شوید. احساس ناراحتی، نگرانی یا خستگی برای مادران تازه متولد شده کاملاً معمول و طبیعی است. 80 درصد مادران این احساسات را برای یک یا دو هفته پس از تولد فرزند خود تجربه می کنند. این احساس کاملا طبیعی است و معمولاً در عرض چند هفته کمرنگ می شود.
افسردگی پس از زایمان چیست؟
تغییرات هورمونی باعث تغییرات شدید خلقی، خستگی و احساس ناامیدی می شود. شدت این احساسات می تواند مراقبت از کودک یا فرد را دشوار کند.
افسردگی پس از زایمان را نباید دست کم گرفت. این یک اختلال جدی است، اما با درمان می توان بر آن غلبه کرد.
فایل صوتی افسردگی پس از زایمان
علائم افسردگی پس از زایمان
علائم افسردگی پس از زایمان در افراد مختلف و حتی روز به روز متفاوت است. اگر مبتلا به افسردگی پس از زایمان هستید، به احتمال زیاد با چندین مورد از این شاخص ها آشنا هستید:
- اضافه یا کم کردن وزن
- اختلال در خواب
- سردرد، کمردرد
- دشواری در تمرکز
- ترس از آسیب زدن به خود یا فرزند خود
- اندیشه های افسرده مانند احساس یاس، ناامیدی، بی ارزشی و شرم
- خشم
- نمی توانید غذا را کنار بگذارید یا اصلاً به غذا علاقه ندارید.
- حالات شما به طور ناگهانی و بدون هشدار تغییر می کند.
- احساس می کنید از کنترل خارج شده اید.
- احساس می کنید از کودک خود جدا هستید.
این علائم به احتمال زیاد طی چند هفته پس از زایمان شروع می شود. بدون درمان مناسب، این علائم ممکن است بدتر شود.
راههای از بین بردن افسردگی پس از زایمان
اگر علائم افسردگی پس از زایمان را دارید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید درمان خود را شروع کنید.
دو درمان اصلی برای افسردگی پس از زایمان وجود دارد: دارو و درمان. هر یک از آن ها می تواند به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد، اما در صورت استفاده با هم موثرتر می باشند.
دارو برای درمان افسردگی پس از زایمان
داروهای ضد افسردگی تأثیر مستقیمی بر روی مغز دارند. آن ها مواد شیمیایی تنظیم کننده خلق و خو را تغییر می دهند. استفاده از دارو به سرعت نتیجه نمی دهد و چندین هفته باید از مصرف دارو بگذرد تا اینکه متوجه تغییر در خلق و خوی خود شوید.
برخی از افراد هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی را تجربه می کنند. این علائم ممکن است شامل خستگی، کاهش میل جنسی و سرگیجه باشند.
اگر به نظر می رسد عوارض جانبی علائم شما را بدتر می کند، بلافاصله به روانشناسان مرکز مشاوره ستاره اطلاع دهید.
درمان افسردگی در خانه
شما نباید تلاش کنید مسئولیتی بیش از توان خود را بر عهده بگیرید. دیگران نمی دانند که شما چه چیزی احتیاج دارید، بنابراین باید به آن ها در مورد نیاز های خود بگویید.
خود را منزوی نکنید و سعی کنید با دیگران حرف بزنید، با همسر خود به پیاده روی بروید و اگر می توانید ورزش کنید.
افسردگی پس از زایمان یک مشکل جدی است و بدون کمک دکتر حل نمی شود و در روحیه کودک تاثیر می گذارد بنابراین به دکتر مراجعه کنید و در کنار درمان از خودمراقبتی های گفته شده استفاده کنید.
پیشنهاد مشاور: با روش های درمان افسردگی در خانه آشنا شوید
افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد
دوره پس از زایمان معمولاً شش هفته پس از زایمان ادامه می یابد. همزمان با سازگاری با یکدیگر و زیاد شدن اعضای خانواده، این زمان هم برای شما و هم برای نوزاد تازه متولد شده شما بسیار مهم است. در چند ساعت و روزهای اول پس از زایمان، تغییرات زیادی از نظر جسمی و عاطفی را تجربه خواهید کرد.
چه عواملی باعث افسردگی پس از زایمان می شود؟
یکی از بزرگترین تغییرات جسمی پس از زایمان شامل هورمون ها است.
در حالی که باردار هستید، سطح استروژن و پروژسترون بالاتر از حد معمول است. چند ساعت پس از زایمان، سطح هورمون ها به حالت قبلی خود کاهش می یابد.
این تغییر ناگهانی ممکن است منجر به افسردگی شود.
عوامل استرس زای عاطفی که ممکن است باعث ایجاد افسردگی پس از زایمان شوند شامل موارد زیر می باشند:
- طلاق یا مرگ یکی از عزیزان
- شما یا فرزندتان دارای بیماری هستید
- دور شدن از اجتماع یا از دست دادن کار
- مشکلات مالی
پس از مشورت با روانشناس، چند کار دیگر وجود دارد که می توانید برای مقابله با افسردگی پس از زایمان انجام دهید.
1. برقراری ارتباط
ممکن است وسوسه شوید که احساسات خود را مخفی کنید. اما بهتر است با کسی که به او اعتماد دارید صحبت کنید. ممکن است دریابید که تنها نیستید و دیگران مایل به گوش دادن به شما هستند.
2. با انزوا مبارزه کنید
احساسات طبیعی در خلوت می تواند به افسردگی تبدیل شود. داشتن زندگی اجتماعی ضروری نیست، اما سعی کنید روابط خود را با نزدیکان خود حفظ کنید این کار به شما کمک می کند که احساس کنید بخشی ازجامعه هستید.
3- کارهای خود را کاهش دهید
اگر اهل کار و شغل بیرون از خانه نیستید، آن را رها کنید. از انرژی خود برای تأمین نیازهای اساسی خود و کودکتان استفاده کنید. در صورت امکان، از خانواده و دوستان خود کمک بگیرید.
4. استراحت کافی و آرامش داشته باشید
بدن و روح شما به خواب راحت شبانه نیاز دارند. اگر کودک شما مدت طولانی نمی خوابد، با همسرتان هماهنگ کنید که هرکدام در یک زمان خاص مسئولیت بچه را به عهده بگیرید.
فعالیت های آرامش بخش مثل حمام آب گرم، کتاب خوب یا هر چیز دیگری که به شما کمک کند آرام باشید را انتخاب کنید. مدیتیشن و ماساژ ممکن است به کاهش تنش و خواب شما کمک کند.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره افسردگی همچون "مرکز مشاوره ستاره" تماس حاصل کنید، رزرو وقت 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597 است.
دیدگاه خود را بنویسید