آیا دوست دارید تفاوت روانشناس، روانپزشک، مددکار اجتماعی و پرستار را بدانید؟ اشخاص زیادی خود را درمانگر می دانند ولی تفاوت هایی بین این اشخاص به یافتن درمانگر مناسب کمک می کند.
تفاوت روانشناس و روانپزشک
روانپزشک متخصصی است که در ابتدا مدرک پزشکی خود را دریافت می کند و می تواند برای درمان افراد دارو تجویز، دوز داروها را مشخص و تاثیر داروها را بر یکدیگر بررسی کند.
اگر احساس می کنید نیاز به دارو دارید بهتر است روانپزشکی را انتخاب کنید که به مهارت های رواندرمانی نیز مسلط باشد در این صورت چون دارو و درمان را باهم دریافت می کنید پروسه درمان شما سریع تر پیش می رود.
روانشناس و مشاور متخصصی است که مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا داشته باشد، روانشناسان در این حوزه آموزش های متفاوتی می بینند و خدماتی شامل تشخیص، درمان و اجرای آزمون های روانشناختی ارائه می دهند.
تفاوت روانشناسی و روانکاوری در این است که روانشناسی که دوره های رواندرمانی را گذرانده باشد می تواند روانکاوری انجام دهد. روانشناسی یک رشته و روانکاوی که تکنیک درمانی است. روانکاوی درمانی است که به بیان ساده به شناخت ریشه اختلال می پردازد و معمولا بر سنین کودکی تاکید دارد.
مددکار اجتماعی پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا می تواند در این زمینه فعالیت کند. خدماتی که آن ها ارائه می دهند در گروه درمان های خاص قرار دارد و باید با نظارت فردی دیگر شکل بگیرد.
بهیارها و پرستاران در حقیقت پرستاران روان هستند.
کاملا راحت باشید، از او در مورد مشکلات خود از او سوال کنید و روش درمانی او را بررسی کنید. هرچقدر با او راحت تر باشید درمان شما بهتر پیش می رود. همیشه در مورد نحوه استفاده دارو و مضرات آن از درمانگر خود سوال بپرسید.
روانشناسان، مددکاران اجتماعی و روان پزشکان می توانند درمان های شناختی و رفتاری و دارو درمانی های مناسب را ارائه دهند.
درمان می تواند کوتاه مدت یا بلند مدت باشد اگر مدت زمان درمان برای شما اهمیت دارد با درمانگر خود این موضوع را مطرح کنید.
زمانی که نحوه درمان من مشخص شد، مهم ترین چیزی که باید از پزشکم بپرسم چیست؟
اولین گام تشخیص مناسب است که با ارزیابی توسط روان پزشک شروع می شود. پس از این که شما و درمانگرتان در تشخیص نوع بیماری به توافق رسیدید باید در مورد زمان، هزینه و دارو صحبت کنید و به این نتیجه برسید که کدام نوع درمان برای شما مناسب تر است.
پس از این مرحله شما باید خودتان را بسنجید که آیا می توانید این کار را انجام بدهید؟
برای بعضی از افراد حرف زدن در مورد شخصی ترین احساساتشان کار بسیار سخت و دشواری است. پس باید برای درمان خود برنامه ای داشته باشید که با توانایی های شما سازگاری داشته باشد.
دارو و هزینه هم بحث های مهمی هستند که جای صحبت دارند، چهار بار حضور در هفته و تحلیل مشکلات فرد تفاوت زیادی با دارودرمانی ماهیانه دارد. در این موارد هم با دکتر خود به توافق برسید و از او مشورت های لازم را بگیرید.
زمانی که در مورد موارد ذکر شده تصمیم قطعی گرفتید درمان خود را آغاز کنید.
در بعضی از موقعیت ها سوالاتی مانند حق ویزیت، روش ها و احتمال خانواده درمانی توسط دکتر و درمانگر مطرح می شود. اگر از روش درمانگر خود راضی نیستید می توانید از دکتر ها و متخصصین دیگر کمک بگیرید.
کیانا یکی از مریضانی بود که برای افسردگی و اضطراب به من مراجعه کرده بود او قبل از این که من درمانش را شروع کنم زیر نظر یک پزشک عمومی دیگر قرار گرفته بود و از درمان خود رضایت لازم را کسب نکرده بود.
زمانی که پیش من آمد بیان داشت که قبلا سطحی نگر بوده و برای همین پیش مشاوران زیادی رفته است ولی نتیجه لازم را دریافت نکرده است.
پس از ازدواج دیگر به پیش مشاور نرفته بود ولی عمیقا احساس می کرد که به کمک یک تحلیل گر نیازدارد.
او مطمئن بود که مشکلاتش ریشه در کودکی او دارند، او در کودکی سختی های زیادی را متحمل شده بود، برای همین پیش من آمد و جلسات مشاوره را دوباره شروع کرد، پس از مدتی او به آرامش که می خواست رسید. او همیشه در مورد اراده خودش برای درمان شک داشت.
او می دانست که مشاوره یعنی نمی تواند به خیلی از مسافرت ها برود چون جلسات مشاوره را از دست می دهد. کودکان او مجبور بودند بیش تر درخانه بمانند ولی او تصمیم گرفته بود که فرزندانش به یک مادر سالم و شاد احتیاج دارند در نتیجه درمان خانواده او پویایی خود را به دست آورند و حتی در جلسات مشاوره خانوادگی هم شرکت کردند.
شما به راحتی می توانید با مراکز برتر مشاوره روانشناسی و روانپزشکی با "مرکز مشاوره ستاره زندگی" تماس حاصل کنید. رزرو وقت 02122354282 و 02122247100 و 09035673050 و 09108347597
دیدگاه خود را بنویسید